NewsAllert :

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

Mugur Cozmanciuc: ”Guvernul a asigurat fondurile pentru angajații DGASPC. Ionel Arsene să explice ce a făcut cu banii!”

Municipiul Piatra-Neamț și alte 6 localități – LA UN PAS DE CARANTINĂ! Lista cu fiecare oraș/comună din Neamț!

Președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu: ”Nu mergem în alianță dacă nu suntem considerați parteneri!”

COVID-19/ Cursuri suspendate de marți, 20 octombrie, în școli din Piatra-Neamț, Roman, Târgu Neamț și Podoleni

Surprize pe listele de candidați ai PSD Neamț pentru alegerile parlamentare

O fetiță de 14 ani a fost accidentată grav pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamț

Au fost validați toți candidații PNL Neamț pentru parlamentare. Iată numele acestora.

Grav accident rutier cu 4 victime la Bodesti. A intervenit Descarcerarea!

Situația COVID-19 în Neamț, vineri – 16 octombrie! Vești bune și vești rele de la DSP Neamț!

PNL-USRPLUS-PRO România – noua majoritate politică în Neamț! Declarații importante ale celor 3 lideri! (video)

Anunțul anului în politica din Neamț! Conferință comună PNL – USRPLUS – PRO România! PSD și Arsene stau în opoziție 4 ani!

Un polițist în vârstă de 46 ani, din Neamț, a fost găsit mort în apartamentul său

A ”parcat” mașina într-un stâlp din curtea R.A.R. Neamț

  • 21 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Florentina Moise și Răzvan Cuc – primii membri ai PSD Neamț care anunță public intenția să candideze pentru Parlament

Cu două luni înaintea alegerilor parlamentare (dacă se vor ține pe 6 decembrie), apar primele intenții publice de candidaturi în interiorul PSD Neamț.

Președinta organizației PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise, a anunțat că ia în calcul candidatura pentru Parlament. Este o candidatură firească, la prima vedere, având în vedere că Florentina Moise conduce cea mai mare organizație social-democrată din județ.

O a doua intenție de candidatură, deloc surprinzătoare, vine tot din organizația PSD Piatra-Neamț. Este vorba de deputatul Răzvan Cuc, cel care a candidat și pentru funcția de primar al municipiului Piatra-Neamț.

Întrebat despre viitorul său pe această linie, Răzvan Cuc a fost ezitant. Teoretic, el poate alege să rămână consilier local și, eventual, viceprimar de Piatra-Neamț. Practic, se pare că va alege un nou mandat de deputat sau, de ce nu, de senator.

”Vom sprijini toate proiectele municipiului Piatra-Neamţ, toate proiectele benefice, dar pe de altă parte nu vom ezita să sancţionăm derapajele şi nu mă refer la derapajele tânărului primar ci cel celor din jurul lui. Nu vom fi fraţi aici, când vine vorba de cheltuirea nesăbuită a banului public. Majorităţile sunt importante pentru dezvoltarea proiectelor, nu ca să se facă jocuri pentru obţinerea unor funcţii. Bătaia pentru funcţii, o las să o facă alţii. Lupta pentru majorităţi este din ce văd pentru a bloca pe alţii ca să facă. De aceea am spus că în Consiliul Local, niciodată nu veţi vedea consilierii locali ai PSD că vor boicota vreun proiect care vizează dezvoltarea municipiului Piatra-Neamţ. În ceea ce priveşte alegerea mea, asta am s-o fac în perioada viitoare, dacă voi rămâne în Consiliul Local sau voi continua ca deputat în Parlamentul României”, a declarat deputatul Răzvan Cuc.

În ceea ce o privește pe Florentina Moise, lucrurile pot fi exact invers ca în cazul lui Răzvan Cuc. Adică ea ar putea prefera o funcție de viceprimar la Piatra-Neamț (dacă vor ieși majoritățile), și, doar în caz contrar să pretindă o poziție eligibilă pe lista la parlamentare.

De altfel, Florentina Moise nu a ezitat să spună că se uită și spre Parlament, dar totodată PSD Piatra-Neamț îl susține și pe Răzvan Cuc pentru încă un mandat de parlamentar.

”Nu am avut o discuţie clară în ceea ce priveşte pe cine vom susţine ca viceprimari. Suntem preocupaţi acum de sănătatea copiilor noştri, de felul cum merg mâine la şcoală, nu politic. Vom analiza, ne vom pune la masă şi vom hotărî. Cu siguranţă vom avea o propunere pentru funcţia de viceprimar. (…) Dacă Răzvan Cuc va fi propus pentru funcţia de parlament, îl vom susţine. Atât eu cât şi colegul meu, Răzvan Cuc, suntem interesaţi de un mandat de parlamentar”, a declarat președinta PSD Piatra-Neamț, Florentina Moise.

Comitetul Executiv lărgit al PSD Neamț va stabili lista finală de candidați la parlamentare, și ordinea acestora pe liste, urmând ca validarea să fie dată de Comitetul Național al PSD.

Lucrurile devin interesante având în vedere că și zona Roman va solicita (cel puțin) 2 posturi eligibile, dar și zona Târgu Neamț, la fel.

Dacă adăugăm și zona Roznov, lucrurile se complică, în condițiile în care PSD Neamț mizează, realist, pe 3 mandate de deputat și unul de senator.

Articolul anterior

Ciprian Șerban (deputat PSD Neamț): Până când vom mai tolera sfidarea, disprețul și bătaia de joc a Guvernului PNL?

Articolul următor

Cursuri suspendate la mai multe clase ale C.N. ”Petru Rareș” Piatra-Neamț din cauza COVID

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *