ISSN 2457 - 3973

Flori Moise și echipa PSD Piatra-Neamț au bătut PNL-ul cu primarul Carabelea și parlamentarii în frunte!

Una dintre surprizele electorale din județul Neamț, pentru cei mai puțin familiarizați cu viața politică, s-a produs la Piatra-Neamț.

Echipa PSD Piatra-Neamț condusă de Florentina Moise i-a administrat o ”corecție” electorală primarului actual, liberalul Andrei Carabelea și întregii echipe PNL. Echipă din care fac parte parlamentari, consilieri județeni și locali, reprezentanți ai guvernului. Asta cu atât mai mult cu cât primarul, abia instalat în funcție, ar fi trebuit să capitalezeze voturi mult mai multe față de locale.

PSD Piatra-Neamț nu doar că a reușit să învingă PNL-ul ci și USRPLUS – alianță de la care se aștepta un rezultat mult mai mare în municipiul reședință de județ. Nu este de neglijat nici PRO România care și-a concentrat toate acțiunile politice în Piatra-Neamț și zona adiacentă, ”măturată„ de Liviu Harbuz și consilierii locali sau județeni.

De asemenea, Florentina Moise și echipa PSD Piatra-Neamț a avut de înfruntat și Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) – partid care și-a orientat bazinul electoral în aceeași direcție ca social-democrații.

Să nu neglijăm nici faptul că fostul ministru al Transporturilor – Răzvan Cuc – a fost detașat pe zona Valea Muntelui și nu a mai avut cum să se implice în campania de la Piatra-Neamț.

Că victoria PSD la Piatra-Neamț este una merită o arată și scorul obținut, mai mare ca la alegerile locale din urmă cu două luni. Asta dă un semnal și asupra faptului că organizația este condusă în direcția bună iar echipa din jurul Florentinei Moise a muncit.

Concret, PSD Piatra-Neamț a obținut la parlamentarele de duminică 7.188 voturi, adică 26,8%. La alegerile locale, social-democrații au obținut la Piatra-Neamț 6.180 voturi. Deci la alegerile parlamentare, în ciuda absenteismului major, PSD a câștigat peste 1.000 voturi în plus față de locale.

Așadar, din cele aproape 43.000 voturi obținute de PSD în județ, aproape 20% au fost aduse de echipa de la Piatra-Neamț. Un rezultat care a contribuit evident la obținerea celor 3 mandate de deputat și unul de senator.

După cum arată lucrurile la PSD Piatra-Neamț în ”era” Moise, peste patru ani nu ar trebui să mai mire pe nimeni dacă social-democrații vor reuși în premieră să câștige Primăria Piatra-Neamț!

foto: Florentina Moise – președinte PSD Piatra-Neamț

 

Articolul anterior

Un profesor de la Colegiul ”Calistrat Hogaș” Piatra-Neamț predă, zilnic, la tablă chiar dacă sala e goală

Articolul următor

Țigări în valoare de 45.000 lei confiscate de polițiștii din Neamț de la un șofer

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *