ISSN 2457 - 3973

Coronavirus/ Focar la Spitalul Județean Neamț: 24 cadre medicale infectate, 70 în carantină! Ministrul Sănătății vine în Neamț!

Situația cadrelor medicale din Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț este alarmantă atât pentru cadrele medicale, cât și pentru pacienți. Ca și cum problemele legate de bolile nosocomiale nu ar fi fost de ajuns, tot mai multe cadre medicale sunt depistate pozitiv la infecția cu coronavirus.

Ultima raportare confirmată de ministrul Nelu Tătaru arată că în spitalul din Piatra-Neamț sunt 24 de cadre medicale infectate cu coronavirus: medici, asistente medicale, infirmiere, personal auxiliar.

De altfel, ministrul Sănătății a precizat că la spitalul din Piatra-Neamț este ”un mic focar” de coronavirus. Este și motivul pentru care ministrul Nelu Tătaru va veni la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț pentru a analiza situația din unitatea medicală.

”Nu avem secții închise, dar unele sunt cu personal la limită. La ATI, spre exemplu, avem 4 asistente. Secțiile sunt în funcțiune dar funcționează la un nivel redus. Spitalul face față dar vrem ca acest focar să nu se extindă și să ne protejăm personalul medical de acolo”, a declarat, joi, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

În ultimele săptămâni, din spital au fost lansate zeci de apeluri disperate ale cadrelor medicale care susțineau că nu au materiale de protecție (măști, mănuși, halate, botoșei). De fiecare dată, președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a dezmințit aceste apeluri și a acuzat voalat presa că minte.

Adevărul este că Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț a fost manageriat în această situație de criză și de persoane care nu au nimic în comun cu sistemul medical. De altfel, în ultimii patru ani, la conducerea spitalului s-a perindat 6 manangeri numiți de președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Ultimul manager este un medic din Târgu Neamț, trimis în judecată de DNA pentru fraude cu fonduri europene.

 

Articolul anterior

Prefectul George Lazăr: Președinții CJ din Bacău, Botoșani și Vaslui refuză să fie părtași la proiectul lui Arsene, de 17,6 milioane euro!”

Articolul următor

Combinezoane și măști de protecție pentru personalul medical din Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *