ISSN 2457 - 3973

Fost deputat de Neamţ, condamnat la 8 ani de închisoare cu executare!

Fostul ministru al Turismului şi deputat de Neamţ, Elena Udrea, a fost condamnată, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la 8 ani de închisoare cu executare. Sentinţa a fost dată în dosarul în care Elenea Udrea a fost acuzată de instigare la luare de mită şi spălare a banilor în dosarul privind finanţarea campaniei electorale a lui Traian Băsescu, la prezidenţialele din 2009.

În acelaşi dosar, Ioana Băsescu – fiica fostului preşedinte Traian Băsescu – a fost condamnată la 5 ani de închisoare cu executare pentru instigare la delapidare şi instigare la spălarea banilor.

Dan Andronic a fost achitat în acelaşi dosar, în care a fost acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea făptuitorului.

Curtea de Apel Bucureşti a mai aplicat următoarele pedepse: Gheorghe Nastasia (fost secretar general al Ministerului Dezvoltări) – 6 ani pentru luare de mită; Victor Tarhonm (fost preşedinte al Consiliului Judeţean Tulcea) – 4 ani cu suspendare pentru luare de mită; Ioan Silviu Wagner (director general al companiei Oil Terminal) – 3 ani cu suspendare pentru delapidare.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs.

Articolul anterior

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Articolul următor

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *