ISSN 2457 - 3973

Fostul prefect Angheluță trage un semnal de alarmă: Va fi o criză a apei în Piatra Neamț și comunele limitrofe!

Fostul prefect de Neamț, Ioan Vlad Angheluță trage un semnal de alarmă cât se poate de serios: municipiul Piatra Neamț dar și comunele limotrofe se vor confrunta cu o criză a apei potabile. Vlad Angheluță, care vorbește în cunoștință de cauză, susține că situația se datoreazăsistării captării apei din lacul Bâtca Doamnei (ca urmare a apariției bacteriei clostridium perfringes) concomitent cu seceta pedologică în urma căreia a scăzut nivelul pânzei freatice.

”Previzibila criza a apei potabile din Piatra Neamt si din comunele limitrofe. Dupa aparitia bacteriei clostridium perfringens in apele de suprafata din bazinul Bistritei si sistarea captarii din lacul Batca Doamnei, de pe 3 si pana pe 29 februarie am facut impreuna cu grupul de suport din cadrul comitetului judetean pentru situatii de urgenta toate demersurile omenesti posibile ca situatia sa fie cunoscuta populatiei si structurilor centrale ale guvernului, in special Ministerului Mediului si Apelor Romane. Ni s-au dat asigurari ca se va face un studiu…… este 9 martie…..Infrastructura invechita a Companiei Apaserv pe partea de captare subterana de la Vaduri, suprasolicitata acum, necesita un raspuns rapid din partea Ministerului Mediului. Aceasta bacterie este sau nu daunatoare si in ce grad, daca se poate combate si cum, care sunt variantele alternative de tratare a apelor de suprafata pentru potabilizarea lor acolo unde ele reprezinta surse de apa potabila ?
Paradoxul este ca, din punct de vedere legal, existenta bacteriei este nereglementata pentru apele de suprafata dar este reglementata in standardul de apa potabila ( nu trebuie sa existe in apa de la robinet ) In contextul secetei pedologice care se mentine an de an, cred ca municipiul Piatra Neamt este pe cale de a avea mari probleme in alimentarea cu apa in urmatoarea perioada. Poate aude cineva…….”, a spus Ioan Vlad Angheluță. 

Mesajul fostului prefect a venit în contextul avariei la magistrala de captare a apei din Piatra Neamț care s-a produs miercuri după-amiază. Urmare a acestei probleme, aproape jumătate de oraș a rămas fără apă potabilă în timp ce în zonelele celelalte apa curge cu presiune din ce în ce mai scăzută.

Articolul anterior

Apă cu presiune redusă până joi în tot municipiul Piatra Neamț!

Articolul următor

Furnizarea apei în Piatra Neamț va fi reluată cel mai devreme la ora 19.00!

Un comentariu

  • Da cred ca știe sa ghicească în cafea. Din câte văd tot cu poze de profil dîn perioada „buna” este,deci suferă după postul pierdut.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular