ISSN 2457 - 3973

FOTO-GALERIE Sume importante de bani şi certificate false de vaccinare găsite la percheziţiile din Neamţ

Sume importante de bani au fost găsite de poliţiştii Direcţiei Generale Anticorupţie la cele 25 percheziţii domiciliare pe care le-au efectuat, miercuri (12 ianuarie 2022) în Neamţ şi Iaşi.

Descinderile au avut loc în special la cadre medicale (medici şi asistente) care lucrau la centrele de vaccinare din Piatra-Neamţ (drive thru Shopping City), dar şi la cabinete de vaccinare din judeţele Neamţ şi Iaşi.

Anchetatorii au găsit la percheziţii, pe lângă bani (lei şi euro), şi certificate false de vaccinare pregătite să fie vândute către alţi doritori, fără ca măcar aceştia să treacă pe la centrele de vaccinare. 

Ancheta este abia la început şi va merge şi către cei care au achiziţionat cu sume de până la 250 euro certificate pentru a dovedi că s-au vaccinat.

Mulţi dintre aceştia lucrează în spaţiul UE şi aveau nevoie de astfel de documente pentru a se putea întoarce la muncă fără a intra în carantină.

Ancheatorii au precizat că în urma percheziţiilor sunt puse în executare 5 mandate de aducere şi 7 ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

„Cercetările în cauză vizează aspecte de natură infracţională săvârşite începând cu jumătatea anului 2021 şi până în prezent, de către medici şi asistenţi medicali din cele două judeţe care, în schimbul unor sume de bani cu titlu de mită, au eliberat certificate de vaccinare anti-COVID-19 unor persoane. În unele cazuri, beneficiarii au obţinut certificatele de vaccinare fără ca măcar să asigure prezenţa fizică la cabinetele medicale sau centrele de vaccinare”, arată ofiţerii anti-corupţie.

Dosarul penal a fost iniţiat ca urmare a sesizării formulată la Parchetul de pe lângă Tribunalul Neamţ de către D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Neamţ.

Potrivit unor surse din anchetă, în acest dosar au lucrat şi ofiţeri sub acoperire care s-au infiltrat în reţeaua care elibera certificate false de vaccinare împotriva COVID-19.

Acţiunea beneficiază de sprijinul poliţiştilor D.G.A. din cadrul serviciilor judeţene anticorupţie Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, a poliţiştilor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Neamţ, precum şi efective ale Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Neamt şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava.

Articolul anterior

Ți-a făcut cu ochiul un Macbook air 13? Iată ce trebuie să știi înainte să achiziționezi un astfel de device.

Articolul următor

Mara Calista (deputat PNL): „Cu ajutorul monitorizării brățărilor electronice, agresorii vor putea fi stopați în timp util”

2 Commentarii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *