ISSN 2457 - 3973

Gabor, Mihuţ şi Pascal – traficanţii de droguri din Neamţ din cauza cărora a murit fata de 16 ani – arestaţi preventiv

Gabor Matteo Leonardo, Mihuţ Alexandru Gabriel şi Pascal David Andrei – traficanţii de droguri din Neamţ din cauza căreia a murit fata în vârstă de 16 ani – au fost arestaţi preventiv pentru 30 zile de judecătorii Tribunalului Neamţ

Gabor, Mihuţ şi Pascal au solicitat arest la domiciliu dar judecătorii au considerat că faptele comise sunt prea grave iar cei trei trebuie arestaţi preventiv.

Ancheta în acest caz a demarat după ce o minoră în vârstă de 16 ani, din Bucureşti, a decedat pe 31 iulie 2023 în locuinţa lui Gabor, din Dumbrava Roşie.

Iniţial, cauza decesului a fost confuză dar raportul medico-legal efectuat a arătat că minora a decedat din cauza drogurilor.

Procurorii DIICOT Neamţ s-au autosesizat şi au început o anchetă pornind de la Gabor Matteo Leonard şi ajungâng la dealerii de droguri Mihuţ Alexandru Gabriel şi Pascal David Andrei.

Potrivit unor surse, Gabor a cumpărat drogurile de la Mihuţ şi Pascal şi le-a administrat minorei într-o băutură, fără ca aceasta să ştie, având intenţia să întreţină relaţii sexuale cu ea. Doar că, din nefericire, minora a decedat din cauza dozei de droguri.

Trebuie spus faptul că minora a venit singură de la Bucureşti la Piatra-Neamţ, cu trenul, pentru a participa la Conferinţa Naţională „Piatra Neamţ Model United Nations” găzduită de C.N. „Petru Rareş”.

Minora se cunoştea cu Gabor de pe reţelele de socializare şi a fost aşteptată de acesta în gară. De aici, Gabor a dus-o acasă la el, în Dumbrava Roşie. În cele câteva ore de când a intrat în casă (unde erau şi părinţii lui) şi până la deces, Gabor va povesti anchetatorilor ce s-a întâmplat. Dacă într-adevăr i-a pus droguri în băutură şi cu ce scop. Iar dacă este aşa, încadrarea de la „trafic de droguri de mare risc şi deţinere de droguri de mare risc în vederea consumului” poate merge şi spre ucidere din culpă.

Până la această dată, comunicarea oficială este următoare:

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamț, au documentat activitatea infracțională a 3 persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu.

La data de 31 iulie 2023, urmare a consumului unui drog de mare risc, având ca substanță activă catinona, a fost înregistrat decesul unei persoane vătămate minore (16 ani). Din probatoriul administrat în cauză a reieșit a că victima ar fi consumat drogul de mare risc împreună cu una dintre persoanele cercetate, la domiciliul celei din urmă. În cursul urmăririi penale, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Neamț, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Neamț, au prins în flagrant delict celelalte două persoane bănuite, care dețineau asupra lor diferite cantități de droguri. Din cercetări a reieșit că acestea ar fi comercializat și drogul de tip cristal, consumat de persoana vătămată minoră și considerat, conform examenului necroptic, drept cauză determinantă a intoxicației care a condus la decesul acesteia. 

În urma cercetării la fața locului și a perchezițiilor domiciliare, au fost descoperite și ridicate peste 300 de grame de canabis, cântare, grindere și mai multe obiecte purtând urme de substanță 3-CMC.

Procurorii DIICOT Neamț au dispus reținerea celor 3 persoane pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc și deținerea de droguri de risc și mare risc, în vederea consumului propriu”. 

Articolul anterior

Evopack – firma pietreanului Cosmin Vacariu – va sponsoriza clubul de fotbal CSM Ceahlăul Piatra-Neamţ

Articolul următor

Deputatul Mugur Cozmanciuc, veste bună despre autostrada A7

4 Commentarii

  • Buna ziua,
    trist daca asupra unor tineri sau gasit 300 gr de drog si instrumente de cantarit/comercializat astfel de substante ; Piatra Neamt este un oras cu un numar redus de populatie activa si copii peste 14 ani; Instituatiile statului politie, antidrog, parchet, scoli, inspectorat, societate civica, am scapat de sub control toate lucrurile ?

    Scapam din vedere fondul real al problemei si anume faptul ca este posibil sa fie atat de multi plasatori de droguri intr-un oras asa mic; contextul ca a cazut prada acestui fenomen un copil la un concurs…, atata timp cat acesti plasatori exista in piata , se poate intampla oriunde bar, strand, spectacol, petrecere, etc.

  • Gabor trebuie pedepsit pentru crima cu premeditare, el a adus cu buna stiinta copila acasa la el si i-a pus droguri in bautura. Sa nu il lasati sa scape pe acest criminal care a ucis cu buna stiinta un copil nevinovat! Intr-un oras ca Piatra Neamt, domnii de la Politie chiar nu stiau cu ce se ocupa acesti trei infractori? E atat de greu sa gasesti niste pusti care vand droguri? Nu mai dormiti, domnilor, cand astia ne ucid copiii! Maine poate fi copilul dumneavoastra, al meu, al celui de langa noi, chiar nu va pasa??

  • Bravo, doamna Nicoleta! Bine punctat! Poate aude cine trebuie. Și părinții acestui nemernic ar trebui să fie judecați și condamnati pentru complicitate pentru că știau cu siguranță cu ce se ocupă progenitura lor!

  • fa nicoleto si uai badane viorel, ia mutati va voi la Cluj si vedeti va de plozii vostrii. Este vina mamei lui care se afla in casa cu el tot acest timp dar nu l a oprit. Baiatul putea fi oprit de catre parintii lui iar incidentul sa nu se produca insa acestia au decis sa il viziteze la puscarie in loc sa l ia in brate acasa. Asa ca taceti dracu cu opiniile voastre cu tot si vedeti va de treaba

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular