ISSN 2457 - 3973

George Lazăr: Dosarul ”Cheile Bicazului”, tratat cu profund dezinteres! Prefecta Soroceanu să plece în Harghita, la ea acasă!

Fostul prefect al județului Neamț, George Lazăr, are o poziție extrem de dură față de modul în care instituțiile județene au gestionat în instanță dosarul ”Cheile Bicazului”, soldat cu pierdea zonei în favoarea județului Harghita.

Lazăr cere în mod imperativ demisia prefectului Daniela Soroceanu care a fost totodată și secretar al Consiliului Județean Neamț, deci cea care coordona compartimentul juridic ce avea în sarcină procesele.

Vă prezentăm în cele ce urmează declarația completă a fostului prefect George Lazăr nu înainte de a menționa că nu ne aliniem presei care prezintă integral rapoartele trimise de autoritățile care acum se dau de ceasul morții ci vom comenta, vom căuta adevărul și îl vom prezenta indiferent de presiunile la care suntem supuși pe diverse căi!

”INSTITUTIILE DIN NEAMT, PREFECTURA-CONSILIUL JUDETEAN, AU TRATAT CU PROFUND DEZINTERES SITUATIA DOSARULUI “CHEILE BICAZULUI”
PREFECTA DE NEAMT SA PLECE IN HARGHITA LA EA ACASA!!!!
Pe scurt, intervin in calitate de fost prefect al judetului Neamt dar si de Avocat si vreau sa trag un semnal de alarma fata de situatia juridica creata prin Hotararea instantei-Tribunalul Prahova-prin care comuna Bicaz Chei pierde
aproximativ jumatate din aria teritoriala ceea ce insemna in jur de 5000 ha in favoarea judetului Harghita.
Nu voi comenta hotararea judecatoreasca pina nu voi citi motivarea,dar stiu ca acest proces dureaza de ani buni de zile si in perioada cand eram Prefect am acordat o importanta deosebita pregatirii si sustinerii juridice a dosarului si a cauzei noastre a Neamtului.
Pot afirma ca si institutiile statului ,acordau la acel moment o atentie sporita acestui dosar si urmareau ca traseul de pregatire juridica sa fie unul profesionist.
Aud astazi ca Presedintele CJ Neamt-dl Ionel Arsene, considera o hotarare judecatoreasca data de Tribunalul Prahova ca fiind una preliminara, diminuand astfel importanta unei hotarari judecatoresti si mai grav trecand la capitolul” si altele” pierderea a 5000 ha de teren din patrimoniul Neamtului.
Mai grav insa am vazut o reactie mai mult decat ciudata si dezinteresata a Prefectului de Neamt- doamna Daniela Soroceanu, care arunca responsabilitatea in circa Primariei Bicaz Chei.
Oameni buni,distinsa doamna Prefect sunteti romani sau maghiari???
Iubiti judetul Neamt si pe oamenii de aici??
Va intereseaza de soarta cetatenilor din Bicaz Chei??
Sau poate sunteti maghiari si noi nu stim?
Prin neimplicare domnule presedinte al CJ,prin lipsa de interes institutionala s-a ajuns in aceasta situatie.Si e o situatie juridica grava,alarmanta iar o hotarare judecatoreasca,chiar si in prima instanta e o decizie ce influenteaza negativ societatea nemteana.
Doamna Prefect Daniela Soroceanu,consider ca Dvs aveti prima vina si cea mai grava in aceasta speta.In mod dezinteresat si total neprofesionist nu a-ti facut absolut nimic din punct de vedere juridic in aceasta speta si v-ati ocupat timpul in a sicana abuziv adversarii politici ai partidului care va sustine,respectiv PSD.
Ati dus in derizoriu activitatea Prefecturii si ati introdus o politica administrativa de teroare si de slugarnicie si obedienta fata de PSD.
Nu va pasa si nici nu sunteti interesata de soarta dosarelor ce vizeaza direct judetul Neamt si din aceste motive s-a pierdut procesul de la Prahova.Sunt curios sa ne precizati la cite termene ati trimis juristii de la Prefectura sa apere interesele Neamtului,cite memorii,intimpinari sau alte acte de procedura s-au depus si sustinut in aparare???
A-ti tratat cu aceeasi rigurozitate si celeritate dosarul de la Tribunalul Prahova ca si cauza dl.Amedeo Dulama???cand ati facut un abuz fabulos demn de sfera penala??
Dragi Nemteni, e nevoie de mobilizare publica,e nevoie sa iesim in strada si sa pichetam Prefectura Neamt pentru a cere demiterea Prefectei de Neamt ,trimiterea acesteia in Harghita la fratii ei maghiari si pentru a cere autoritatilor sa se implice corect si masiv in sustinerea cauzei pentru Neamt!!!!
Forta sta in noi!!
Forta este a noastra a Nemtenilor!!!”

Articolul anterior

Zeci de mii de nemțeni au rămas fără energie electrică din cauza furtunii

Articolul următor

Cine și mai ales de ce a pierdut Cheile Bicazului? CEREM DEMISIA INCOMPETENȚILOR!

2 Commentarii

  • Cheile Bicaz au aparțimut județului Neamț,și vor rămăne în județului Neamț.Al Moldovei și nu al Maghiarilor din Harghita.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *