ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (fost prefect de Neamț): ”Sărăcia din Neamț, nota de plată a PSD-ului!”

”Am observat cu părere de rău, lipsa de viziune a celor care ne conduc astăzi, în speță a PSD – ului, privind o strategie serioasă, bine fundamentată, de dezvoltare comunitară a ceea ce înseamnă județul Neamț. Este prioritar, dacă vrem să ieșim din această perioadă de subdezvoltare, de lipsă a locurilor de muncă, să reușim legarea județului Neamț la un tronson de autostradă spre vestul țării și, implicit, spre Uniunea Europeană. Din păcate, actualul partid de guvernare, PSD, cât și liderii săi locali, se complac într-o eternă bălăcăreală și nu sunt capabili să vadă spre viitor, spre oportunitățile de dezvoltare pe care le-ar putea avea Neamțul. Guvernarea de stânga înseamnă o guvernare a sărăciei, a lipsei locurilor de muncă, a creșterii exponențiale a asistenței sociale și a șomajului. Nu cred că este întâmplător că această lipsă de viziune, și, de politică a sărăciei, încurajată de PSD ne-a adus pe noi care regiune – Moldova, și respectiv județul Neamț, în a fi pe ultimul loc la toate capitolele în Uniunea Europeană”, a spus într-un comunicat de presă remis newsallert.ro, avocatul George Lazăr, fost prefect al județului Neamț.

”Stau și mă intreb, citind declarațiile liderilor politici județeni ai PSD, cum au curaj să vorbească despre ce înseamnă strategia PNL de dezvoltare a a  Neamțului, în condițiile în care domniile lor sunt la putere de ani buni și nu au făcut absolut nimic pentru județul nostru”, a adăugat Lazăr. 

În același context, fostul prefect susține că politicile de dreapta ar fi cele mai potrivite pentru județul Neamț, iar aplicarea acestora ar reda speranța nemțenilor că se poate trăi decent.

”Este nevoie de aplicarea politicilor de dreapta, politicilor liberale pentru a reda speranța nemțenilor că pot trăi o viață mai bună, într-un județ dezvoltat. Cred că proiectul demarat de către președintele PNL Neamț, Mugur Cozmanciuc, de a așeza județul Neamț pe harta infrastructurii mari din România, a rețelei de autostrăzi este soluția cea mai optimă pe termen mediu și lung pentru revigorarea economiei nemțene. Și aici, vorbesc și putem vorbi cu toții ,despre un tânăr cu viziune, lider politic care, chiar dacă nu este din Neamț a înțeles foarte bine care este prioritatea zonei noastre care este prioritatea Neamțului. Și eu am fost ușor reticent la început, când Mugur Cozmanciuc a preluat șefia PNL Neamț, crezând că este doar un politician venit pentru o perioadă în zona noastră, dar m-am convins și desigur, e ”mea culpa”, privind caracterizarea formală pe care am avut-o atunci, că este un politician ambițios care vrea să creeze lucruri sănătoase și de viitor. Mediul de afaceri, principalul motor al economiei nemțene, trebuie revitalizat, trebuie create premisele de dezvoltare și încurajarea inființării de locuri de muncă bine plătite. Stau și mă intreb, citind declarațiile liderilor politici județeni ai PSD, cum au curaj să vorbească despre ce înseamnă strategia PNL de dezvoltare a a  Neamțului, în condițiile în care domniile lor sunt la putere de ani buni și nu au făcut absolut nimic pentru județul nostru. Au preferat doar să împartă funcții mai mici sau mai mari, să-și planteze diverși politruci în tot felul de fotolii calduțe și să dirijeze cu mare pricepere banii publici spre zonele de influență. Le-a pasat mai puțin, de fapt de loc, de oamani de județul nostru, de problemele curente din Neamț și i-a interesat doar propăsirea lor și a apropiaților.Dacă vă uitați la firmele din Neamt, abonate la bani publici, o să rămaneți surprinși că veți găsi doar firmele de casă ale PSD, și te mai întrebi unde și-au făcut culcuș Baronii?? La PSD desigur, că doar de acolo vin banii, de la PSD se ordona ce și cum și unde se asfaltează, cine ia bani pe proiecte si cine nu. Nu poți în 2015, să mai împarți banii ca înainte de 1989 pe criterii comuniste, cum hotăra conducerea Comitetului Central și Prim Secretarul de județ. Aceste mentalități sunt păguboase și oamenii care le-au promovat ne-au adus la polul sărăciei pe noi cei din Neamț. Cred ca soluția pe viitor o reprezintă politicile de dezvoltare, politicile liberale, bazate pe interesul suprem al cetățeanului, pe bunăstarea acestuia și pe nivelul de trai”, a spus George Lazăr.

  Articolul anterior

  Zece ani cu Rotary Club Piatra Neamţ 2005

  Articolul următor

  La un pas să ardă de vii în propria casă! Incendiu devastator la Crăcăoani!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular