ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (fost prefect): PSD îl obligă pe actualul prefect să comită infracțiunea de abuz în serviciu!

Avocatul George Lazăr, fost prefect al județului a făcut câteva precizări pe marginea celui mai important subiect din politica și administrația județului Neamț. Este vorba de războiul PSD-PNL care l-a prins la mijloc pe prefectul Vlad Angheluță, pe post de arbitru-jucător.

George Lazăr consideră că prefectul Angheluță este pe punctul să comită o infracțiune care are tot mai multă priză la procurorii DNA: abuz în serviciu.

”Din punctul meu de vedere, prefectul judetului Neamt, joaca in aceste zile la limita legii, fiind pe cale sa comita infractiunea de abuz in serviciu, infractiune prevazuta si pedepsita de codul penal la articolul Art. 297 alin 1 – Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, nu îndeplineşte un act sau îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o pagubă ori o vătămare a drepturilor sau intereselor legitime ale unei persoane fizice sau ale unei persoane juridice se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. Demersurile facute de Prefectura Neamt, de a solicita diverse documente privindu-l in primul rand pe primarul interimar al Municipiului Piatra Neamt Dragos Chitic dar si pe anumiti consilieri locali si judeteni, nu fac altceva decat sa prevesteasca razboiul electoral,al carui actor principal pare sa fie PSD. Doar ca lupta electorala, sigur se va da intre partidele politice, intre candidati si nu intre institutiile de forta din judet,respectiv- Prefectura Neamt- care au cu totul si cu totul alt rol, ,numai pe acela de parte a luptei politice nu il au. E clar si se vede de la o posta, cum prefectul judetului a intrat cu toate armele, cu tot arsenalul din dotare, in aceasta lupta politica, incercand practic sa favorizeze partidul care l-a sustinut si propulsat in functie, respectiv PSD”, susține George Lazăr.

Fostul prefect a explicat și care sunt riscurile în cazul în care ar fi emis un ordin de demitere a primarului Dragoș Chitic dar și a unor consilieri locali.

”Ca sa lansezi si sa perpetuezi aceasta stare de incertitudine in Municipiul Piatra Neamt, ca poate il demiti, poate te mai gandesti cand il demiti pe primarul interimar, nu face decat sa duca la o stare grava, de anormalitate in randul administratiei publice locale. Mai mult,se induce o stare de haos si in randul societatii civile, a pietrenilor,dar si mai periculos, domnul prefect nu intelege, ca aceasta stare creata de el si PSD, duce la un lant de probleme foarte grave:neincredere in randul societatilor comerciale care desfasoara contracte cu Primaria, a institutiilor publice care sunt in strans parteneriat cu Primaria ,la eventuala blocare a derularii unor proiecte importante pentru Piatra Neamt,blocarea ordonantarilor la plata, a semnarii salariilor pentru angajati etc. Dar toate aceste probleme curente, deosebit de importante, palesc in fata intereselor de partid si a luptei electorale sustinuta de PSD si Prefectul judetului”, a spus George Lazăr.

”Din punct de vedere juridic, este o grava eroare, ca sa nu-i spunem rea intentie, din partea Prefecturii Neamt, sa lanseze in discutie publica, tema posibilei demiteri a primarului interimar de Piatra Neamt.In primul rand ca nu ai justificarea legala necesara si nici un text de lege care  sa poata conduce la ideea demiterii lui Dragos Chitic.Prefectura, probabil se bazeaza pe OUG 55/2014 art1,care stipuleaza, citez „  primarii şi preşedinţii consiliilor judeţene, consilierii locali şi consilierii judeţeni, precum şi candidaţii care au fost declaraţi supleanţi  îşi pot exprima în scris şi o singură dată opţiunea cu privire la partidul politic, organizaţia minorităţii naţionale din care doresc să facă parte sau să devină independenţi, fără ca aleşii locali respectivi să îşi piardă calitatea dobândită în urma alegerilor. De aici , se poate intelege ca domnul Primar de Piatra Neamt, a trecut sub beneficiul ordonantei, din calitatea de membru de partid, in ceea de inedependent. Insa, aceasta celebra ordonanta Dragnea-55/2014 a fost ulterior-in decembrie 2014-, declarata ca neconstitutionala,sens in care de la aceasta data ea nu mai produce nici un fel de efecte din punct de vedere juridic. Asa fiind, alesilor locali care au trecut din membri de partid in independenti, iar apoi au inteles, sa se inscrie intr-un alt partid politic, efectele ordonantei 55/2014 nu le mai sunt aplicabile,ei facand acest demers cu respectarea normelor legislatie, administratie publice. Considerand aspectele juridice care statueaza aceasta strae de fapt, este elementar si fara echivoc, ca nu poti pedepsi alesii locali care au trecut de la un partid politic in independenti, iar ulterior lui decmbrie 2014, s-au inscris intr-un alt partid. Si un student de anul 1, al Facultatii de e Drept, poate face aceasta consideratie juridica,dar tu seful administratie judetene-Prefectul Judetului, nu esti in stare sa analizezi  si sa interpretezi corect si obiectiv normele juridice.Sau poate tu poti, dar altcineva nu te lasa? Doar ca cel sau cei care iti sugereaza domnule prefect sa faci asa ceva, la randul lor vor raspunde penal pentru infractiunea de – instigare la abuz în serviciu. Prefectura este o institutie eminamente apolitica, care nu trebuie sa faca jocurile politice ale vreunui partid,iar din pacate la noi in Neamt, prefectul judetului actioneaza cu maxim de zel, la comanda PSD, fiind practic principalul actor politic. Daca tot va place politica domnule Prefect, cereti increderea cetatenilor,inscrieti-va in PSD si candidati”, i-a transmis fostul prefect George Lazăr actualului prefect Ioan Vlad Anghleluță.

   

 

Articolul anterior

Doi nemțeni au fost prinși când încercau să obțină un credit cu acte false!

Articolul următor

Lacul Bîtca Doamnei este în continuare infestat cu clostridium perfringens! Autorităţile spun că apa de la robinete este potabilă!

5 Commentarii

  • Domnule Lazăr lasa-ne știm ce ai făcut dumitale când ai fost prefect si cine te-a pus! Dacă așa interpretezi legea e grav! Orice instituție conform legii are obligatia sa răspundă reclamantului intr-un termen prevăzut de lege! E vinovat prefectul ca domnul Chitic nu respecta legea?

  • Pentru singurul fapt ca a vrut sa se asigure in privința domnului primar ca este corect, nu trebuie catalogat sau acuzat de acest lucru!

  • Distinse postacule,vad ca nu ai inteles fondul problemei.Prefectura poate cere documente oricarei institutii juridice,fara a fi vorba ca ar comite vreun abuz.Omul spunea, in articolul sau,ca abuzul in servici l-ar comite prefectul ,in cazul in care l-ar demite pe domnu Chitic.asa ca citeste mai bine si nu printre randuri.Si aviz: fostul prefect si-a indeplinit corect si transparent atributiile, neintrand in jocuri politice.si nu am auzit vreun scandal in jurul fostului prefect, ca ar fi incalcat legea sau ca ar fi facut politica.si cine la pus??? cine la pus si pe domnul Angheluta-Guvernul Romaniei.

  • Adevarul e ca dumneavoastra, domnule Lazar nu ati intervenit nuciodata in bunul mers al PNL-ului. Doar v-ati pus prietenii de spritz sefi la deconcentrate, dupa care trebuiau sa cotizeze cu sticle de whisky si laptopuri.

  • Domnul avocat are perfecta dreptate. Si sa nu uitam o chestie foarte importanta, drumul Roman-Piatra. Cati oameni si-au pierdut viata pe acest drum al mortii?…nu a interesat pe nimeni, noroc de romascanul nostru care s.a gandit la viata oamenilor. S-a zbatut din greu pentru a realiza acest proiect, dar cu folos. Pentru asta merita tot respectul.
    Nu mai punctati doar chestiile negative la un om, e normal sa isi ajute prietenii. Si daca imi aduc eu bine aminte domnul avocat Lazar George, cat timp a fost prefectul judetului Neamt, nu a fost implicat in nici un scandal de acest gen…intradevar este un PNL-ist convins, dar acesta cand a ajuns la biroul prefecturii a uitat de culoarea sa politica. Felicitari domnule Lazar, de oameni ca dumneavoastra are nevoie tara asta ca sa se ridice. Tot respectul!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *