ISSN 2457 - 3973

George Lazăr (președinte PNL Neamț), mesaj de Adormirea Maicii Domnului: „La mulți ani, Marinei române! La mulți ani, dragi români!”

Astăzi, creştinii prăznuiesc sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, sau, aşa cum este cunoscută în popor, Sfânta Marie Mare, trecerea tradițională de la vară la toamnă.

Nu este un moment de întristare, pentru că Sfânta Fecioară Maria i se alătură Mântuitorului, Fiului său iubit, de unde mijloceşte pentru noi toți cei care înălțăm o rugăciune pioasă către Cer.

Tot astăzi, sărbătorim Ziua Marinei Române, aflată sub ocrotirea şi îndrumarea Sfintei Fecioare Maria.
Este un eveniment important pentru istoria militară a poporului român, iar astăzi, importante oficialități, impreuna cu excelența sa, preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, se vor afla la malul Mării Negre, pentru a urmări ieşirea în larg a celor mai cunoscute nave ale Forțelor Navale Române.

Se împlinesc în acest an 121 de ani de tradiție marinărească în țara noastră, de la prima sărbătoare a marinei, în 1902, care a debutat cu ieşirea în larg a Crucişătorului Elisabeta.

Astăzi, la mai bine de un secol distanță, navele române vor purta, alături de drapelul național, steagul Uniunii Europene şi al Alianței Nord-Atlantice, partenerii României în parcursul democratic pe care îl avem.

Cu multă apreciere şi respect pentru toate eforturile lor, îmi îndrept mulțumirile sincere către Marina Română şi îi doresc astăzi, la mulți ani de izbândă şi ape liniştite!
De asemenea, astăzi se cuvine să ne îndreptăm gândurile către eroii mării, care şi-au pierdut viața printre valuri şi să ne rugăm Sfintei Fecioare Maria să le ocrotească sufletele şi să îi aibă în paza ei.

La mulți ani, Marinei române!
La mulți ani, dragi români!

Articolul anterior

Anunț sistare apă în zonele Ciorăni și Cărbunărița din comuna Ruginoasa

Articolul următor

Mesajul deputatului Mugur Cozmanciuc cu prilejul sărbătorii Adormirii Maicii Domnului

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular