• 8 decembrie 2022

ISSN 2457 - 3973

George Lazăr, președinte PNL Neamț: ”Premierul liberal Nicolae Ciucă sprijină construcția unui nou pod la Luțca, în cel mai scurt timp”

În calitate de preşedinte al PNL Neamț, am avut o întrevedere recentă cu premierul României, la care au fost prezenți, alături de mine, domnii parlamentari liberali ai județului Neamț, domnul senator Eugen Țapu-Nazare şi domnul deputat Laurențiu Dan Leoreanu.

Urmările evenimentului petrecut la Luțca nu trebuie să se răsfrângă asupra nemțenilor. Este un lucru pe care Partidul Național Liberal îl clasează, în acest moment, în topul priorităților sale. Siguranța şi buna funcționare a traficului sunt esențiale pentru nemțenii care tranzitează zilnic această zonă şi nu vom amâna soluționarea situații dificile în care ne aflăm.

Am discutat problema cu atenție şi am primit asigurări precise din partea premierului că situația va fi soluționată în cel mai scurt timp cu putință.

În acest moment, în urma discuțiilor purtate, s-a stabilit amenajarea provizorie a unei structuri din piloni, prin mobilizarea Ministerului Apărării Naționale, cu cale de rulare rutieră şi pietonală, care va respecta toata condițiile necesare pentru desfăşurarea în deplină siguranță a traficului.

Sigur, concluzia finală a fost că unica soluție demnă de luat în considerare este construcția unui nou pod, cu respectarea tuturor normelor de siguranță, ce vor preîntâmpina situațiile dezastruoase ca cea de la Luțca.

Demersurile în acest sens au început deja, la solicitarea delegației Partidului Național Liberal Neamț şi a implicării neîntârziate ale domnului prim-ministru.

Astfel, în acest moment, autoritățile competente estimează costurile necesare construcției noului pod de la Luțca, urmând identificarea resurselor bugetare necesare noii construcții, cu sprijinul Guvernului.

Rezolvarea problemei de la Luțca nu suportă întârzieri.

Este vorba despre copii care nu pot ajunge la şcoală în condiții de siguranță. Sunt părinte şi ştiu că o astfel de problemă, în care copii au de suferit, nu poate fi lăsată deoparte, nu trebuie neglijată nici o zi în plus. Sunt oameni care fac zilnic naveta către locurile de muncă, oameni care tranzitează zona şi au nevoie de garanția un traseu sigur.

Asta vom face. Luțca va avea un pod nou, o structură calitativă care nu va crea alte probleme în viitor.

Grație interesului sporit al premierului Nicolae Ciucă pentru bunăstarea cetățenilor şi drept urmare a discuțiilor  pe care le-am purtat cu acesta, nemțenii vor circula în siguranță la Luțca, fără dificultăți, fără amânări!

 

George Lazăr,

Președinte PNL Neamț

Articolul anterior

Deputatul Cozmanciuc (PNL Neamţ), veste bună despre investiţiile străine în România

Articolul următor

PMP denunţă „alba-neagra” cu parcările de reşedinţă din Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *