ISSN 2457 - 3973

Gest impresionat pentru familia din Dobreni! Tinerii de la Centrul „Elena Doamna” au donat haine şi jucării!

Incendiul care a mistuit în ianuarie casa unei familii din Dobreni și a lăsat șapte suflete fără puțina agoniseală i-a impresionat puternic pe copiii Complexului de Servicii Elena Doamna din Piatra Neamț care au decis să se implice. Ei știu cel mai bine cât de important este să fii generos și cât de mult contează o mână de ajutor la momentul potrivit. Astfel, asistații Centrului împreună cu angajații au adunat de-a lungul a două săptămâni hăinuțe și jucării pentru a le dărui celor patru copiii ai familiei dar au pregătit câte ceva și părinților și bunicului.

Marți, 2 februarie, încărcați cu saci cu haine, cu pachete cu dulciuri, detergenți, cosmetice și jucării au mers la Dobreni să ducă darurile. Pentru această întâlnire adolescenții care sunt elevi la clase cu profil bucătar-cofetar au pregătit și platouri cu prăjituri în speranța că astfel le vor aduce puțină veselie și speranță celor șapte oameni greu încercați. Întâlnirea a fost emoționantă pentru ambele părți, cu toții având lacrimi în ochi. Dobreni4

„Gestul pe care l-am facut astazi a fost unul de compasiune și de solidaritate și am vrut să fim alături de acești copii“, a spus Sorin Chiperi, unul dintre asistații centrului. Darurile oferite din suflet și bucuria adusă i-a făcut pe copiii centrului de plasament să realizeze că sunt norocoși, chiar dacă ei nu se bucură de căldura unei familii. „Starea de bine pe care mi-a adus-o astăzi această activitate, m-a facut sa îmi dau seama cât de multe am și cât sunt de norocoasă” a spus și Petronela Nechitei.

Acești copiii ne-au oferit tuturor o lecție de viață, o dovadă clară de empatie și generozitate. Fiind de mici supuși unor provocări nedrepte ale vieții, au învățat să fie aproape de semenii lor și-și deschid cu candoare sufletele spre cei aflați în suferință, făcând acte de caritate fără a aștepta recunoștință. Inițiativa acestui gest caritabil a aparținut Anei Maria Păduraru, șefa CS Elena Doamna și copiiilor, dovedind încă o dată că avem în sistem oameni de care suntem foarte mândri“, a spus Cristina Păvăluță, director general al DGASPC Neamț.Inilnire Dobreni 1

Pe 9 ianuarie un incendiu puternic a distrus integral casa unei familii din Dobreni. Cei șapte membri; patru copii cu vârste cuprinse între doi și șaisprezece ani, părinții și bunicul lor, în vârstă de 65 de ani, au scăpat cu viață dar au rămas fără nimic și dorm acum cu toții într-o bucătărie mică, de trei pe patru metri.

Articolul anterior

Luptă în 3 pentru Primăria Piatra Neamț! Vezi cine are prima șansă pentru funcția de primar!

Articolul următor

Se opreşte apa în Tîrgu Neamţ pe mai multe străzi! Vezi aici unde!

Un comentariu

  • Acolo e binevenit orice, sunt 7 persoane de toate varstele ramase fara nimic sub cerul liber… în 16/01/16 noi avad o pomenire am trimis nepotii cu tot ce sa putut aduna de la fam. prieteni etc. Au venit bonlavi de impresionati… fata de 16 ani care învata f. bine ia ars calculatorul ce i fusese dat de primarie pt. merite deosebite! Acolo e nevoie de implicarea primariei, sa gaseasca ceva o casa s au sa deschida o campanie de ajutorare cu fonduri, firme de constructii disponibile sa dea o mana de ajutor cu materiale… implicarea bisericii, sa se deschida un cont controlat de ajutorare… Oamenii sunt buni si din putinul lor ofera în cazuri deosebite. Prietenii mei voiau sa apelam la PRO TV la Maruta… Doamne ajuta!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular