ISSN 2457 - 3973

GHID pentru băile mici: Iată cum se pot bucura cuplurile din Neamț de un spațiu multifuncțional!

Baia este una dintre cele mai importante încăperi dintr-o casă. Indiferent că locuiești într-o garsonieră, un apartament, sau chiar la curte, vei întâmpina destul de multe greutăți în ceea ce privește amenajarea unei băi mici. Ai nevoie de soluții cât mai creative și trebuie să acorzi atenție micilor detalii și fiecărei etape de restructurare a camerei. De asemenea, alegerea materialelor, instalațiilor sanitare și elementelor de finisare trebuie să fie bine gândită, pentru ca tu și familia ta să vă puteți bucura la maximum de tot spațiul.

 

Iată ce trebuie să faci pentru a-ți transforma baia într-o încăpere de vis!

  1. Folosește cât mai multe elemente verticale de decor

Baia este un spațiu perfect pentru a monta oglinzi. Acestea fac ochiul să perceapă orice spațiu ca fiind mult mai mare decât este în realitate. Pentru că pereții sunt foarte importanți în amenajarea băii, încearcă să poziționezi oglinzi de diferite mărimi pe o singură latură, sau construiește un perete întreg din oglindă. Vei observa cum percepția spațiului se va dubla ca mărime. Mai mult, renunță la caloriferele clasice, pentru că nu sunt deloc utile și înlocuiește-le cu radiatoare port-prosop.

 

  1. Alege un lavoar și un WC suspendat

Băile mici sunt printre cele mai dificile proiecte de renovare din punctul de vedere al amenajării și al confortului. Dacă îți dorești să te bucuri de tot spațiul disponibil, optează pentru obiecte suspendate, ca lavoarul și WC-ul. De asemenea, alege corpuri de mobilă pe care să le prinzi în perete, în așa fel încât să fie ușor accesibile pentru toată familia, dar care să elibereze foarte mult spațiu în partea de jos a încăperii. Pe lângă faptul că vei avea un design foarte modern al băii, beneficiezi de mai mult loc de depozitare. În ceea ce privește alegerea unei căzi sau a unei cabine de duș, acest element depinde în totalitate de stilul tău de viață și de preferințele pe care le ai. Dacă ai deja o cadă o poți emaila singur, pentru un aspect cât mai curat. Totodată, ea poate oferi un aspect inedit oricărei încăperi dar îți va micșora suprafața utilă, iar o cabină de duș îți oferă automat mai multă libertate de mișcare.

 

  1. Optează pentru un design interior

Micile detalii din baie vor face diferența între o încăpere amenajată cu stil și una neglijată. Indiferent că vrei să abordezi un design minimalist, clasic sau retro, trebuie să știi ce elemente să pui în evidență. Montează baterii cu un aspect unic, în culori aurii, negre sau în nuanțe cât mai contrastante cu restul încăperii. Pentru a te asigura că beneficiezi de cele mai calitative materiale, intră pe site, vezi prețurile pentru bateriile de baie și alege cele mai bune variante pentru designul băii tale. De asemenea, încearcă să combini cât mai inteligent culorile. Încearcă să te ferești cât mai mult de alb, pentru că este mult prea pretențios la întreținere și totodată banal în amenajări.

 

Așadar, dacă îți dorești să beneficiezi de cât mai mult spațiu în propria baie, ține cont de sfaturile de mai sus și gândește-te la o variantă care să fie pe placul tău.

 

Sursa foto: Storyblocks.com

Articolul anterior

Au fost identificați suspecții care au provocat incendiul la Spitalul Roman

Articolul următor

Funcția de arhitect șef al municipiului Piatra-Neamț va fi scoasă la concurs

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.