ISSN 2457 - 3973

Guvernul a anunţat ce se întâmplă cu salariile şi sporurile bugetarilor în 2022

Salariile de bază, soldele de funcţie, indemnizaţiile şi sporurile de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice nu vor creşte anul viitor.

Acesta este anunţul făcut de Guvern care justifică îngheţarea sectorului bugetar pentru a evita presiuni suplimentare pe bugetul naţional.

Proiectul urmează să fie aprobat în şedinţa următoare a Executivului.

„Pentru evitarea unor presiuni suplimentare asupra cheltuielilor bugetare în anul 2022 prin prezentul proiect de ordonanţă de urgenţă se propune continuarea aplicării unora dintre măsurile care vizează limitarea cheltuielilor aprobate în anii anteriori, astfel: menţinerea în anul 2022 a cuantumului brut al salariilor de bază/soldelor de funcţie/salariilor de funcţie/indemnizaţiilor de încadrare lunară de care beneficiază personalul plătit din fonduri publice, precum şi a indemnizaţiilor aferente funcţiilor de demnitate publică şi funcţiilor asimilate acestora, prevăzute în anexa nr. IX la Legea-cadru nr. 153/2017, la nivelul acordat pentru luna decembrie 2021; menţinerea în anul 2022 a cuantumului sporurilor, indemnizaţiilor, compensaţiilor, primelor şi al celorlalte elemente ale sistemului de salarizare care fac parte, potrivit legii, din salariul brut lunar cel mult la nivelul cuantumului acordat pentru luna decembrie 2021, în măsura în care personalul ocupă aceeaşi funcţie şi îşi desfăşoară activitatea în aceleaşi condiţii”, precizează o notă de fundamentare a proiectului de Ordonanţă de urgenţă a Ministerului Finanţelor.

Există şi excepţii şi anume „Familia ocupaţională de funcţii bugetare „Sănătate şi asistenţă socială” la Legea-cadru nr. 153/2017 care va beneficia de o majorarea a salariilor de bază cu 1/4 din diferenţa dintre salariul de bază prevăzute de Legea-cadru nr. 153/2017, cu modificările şi completările ulterioare, pentru anul 2022, şi cele din luna decembrie 2021.

Şi cuantumul indemnizaţiei de hrană în anul 2022 va rămâne acelaşi din 2021.

Totodată, orele suplimentare vor fi compensate cu timp liber (şi nu cu bani).

Pe de altă parte, personalul de specialitate din cadrul Direcţiilor de Sănătate Publică poate beneficia de plata orelor suplimentare pe perioada stării de alertă instituită prin hotărâri ale Guvernului.

Articolul anterior

Ionel Arsene: Consiliul Judeţean Neamţ devine o instituţie „pet friendly”

Articolul următor

FOTO Iată cum arată noua trecere peste calea ferată de la Ştrandul Piatra-Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.