ISSN 2457 - 3973

Haideți să ajutăm un copil de două luni din Piatra Neamț! Are nevoie de o operație urgentă! Mai mulți chefi-bucătari vor organiza un eveniment caritabil!

Să-l ajutăm pe Andrei Zlăvog, micuţul de numai două luni! Părinţii lui Andrei Zlăvog trec printr-o grea încercare după ce copilul lor, de numai două luni, a fost diagnosticat cu peritonită meconială, atrezie jejunoidală şi ocluzie intestinală prin bride. Practic, bebeluşul nu mai poate fi hrănit normal şi a fost supus la două intervenţii chirurgicale la Spitalul de Pediatrie Sfânta Maria din laşi. Intervenţiile suferite nu au avut rezultatul aşteptat, iar medicii ieşeni i-au recomandat o nouă operaţie la o clinică din Germania. Este singura şansă de care atîrnă viaţa lui Andrei. Costurile unei asemenea intervenţii, dar şi cheltuielile adiacente ajung la aproape 100.000 de euro.

Donaţii se pot face în contul: Zlăvog Dumitru Iulian
LEI: R014BREL0002000734360100
EURO: R073BREL0002000734360202

Declaraţie conferinţă de presă Iulian Zlăvog: „Sînt foarte recunoscător pentru că există această implicare de la Piatra Neamţ şi mulţumesc celor care ne întind această mînă de ajutor. Am primit pînă acum donaţii, dar nu am mai beneficiat de un ajutor în această manieră, organizată. Mîine plecăm în Germania şi orice ajutor este foarte binevenit“.

Declaraţie conferinţă presă Ghiocel Tonco, director general Grand Hotel Ceahlău: „Şi eu sînt părinte şi înţeleg perfect prin ce trece domnul Zlăvog. Toţi cei care partcipă la această acţiune umanitară, noi, formaţiile care vor cînta, chefii care vor găti vor face acest lucru gratuit, iar toţi banii vor fi donaţi pentru cauza lui Andrei Zlăvog. Orice donaţie, chiar înainte sau după organizarea acestui eveniment, este binevenită“.

Declaraţie conferinţă presă Ciprian Ciuhat, director general adjunct Grand Hotel Ceahlău: „Iniţiativa a fost a lui Ionuţ Popa, chef Giovanni, care a participat recent la un eveniment similar la Piteşti. Acolo se organizează anual astfel de întîlniri ale chefilor bucătari, iar banii sînt donaţi pentru cauze umanitare. De ce nu, poate vom face şi noi o tradiţie, iar evenimentul din 20 aprilie va fi primul dintr-o serie mai lungă“.

MENIU

  1. Terrine din ficat de viţel cu dulceaţă de fenicul, jalapino, caramel de roşii şi panbrioche negru
  2. Chevice de somon în crustă de cafea cu susan negru, mousee de iaurt cu busuioc şi brînză de capră, gel de sfeclă roşie cu sumac şi sos de mango cu chilly
  3. Piept de raţă „Shichimi” cu piure de dovleac copt, piure de păstîrnac cu vanilie, fructe de pădure şi sos de vin roşu afumat
  4. Mousee de cartofi violeţi cu ciocolată albă, piersică confiată cu cremă de mascarpone cu ghimbir şi îngheţată de pîine cu cereale

Data evenimentului: 20 aprilie, ora 19, restaurantul Hotelului Ceahlău – rezervări tel: 0233.219.991, preţ meniu 150 ron

Portret chefi

Chef „Machette“: Szűcs Adrian, 39 ani, din Zalău. Experienţă în restaurante din Spania şi Austria. Cîștigător al concursului Tvpaprika 2010. A gătit pentru artiști la Festivalul Folk You. Cordonează patru restaurante Curtea Veche Jibou, Glamour Jibou, Paris Zalău, Glamour Events Hall Zalău. În mai 2017 va inaugura școala de bucătari „La chef“ Szűcs Adrian.

Chef Gianny: Bănuță Iulian, 35 de ani, din Piteşti. Lucrează în domeniul gastronomiei de aproape 20 de an și ca și caracter este un „cap tare“ care nu renunță niciodată la nimic pentru a-și atinge scopul. Tocmai de aceea este considerat de către publicul piteștean „cel mai bun bucătar din zona Muntenia“ dar și cel mai exigent cînd vine vorba de farfuriile clienților. Petrece zilnic cîte 14-16 ore învățîndu-şi colegii cum să respecte clientul și ceea ce gătește pentru el. „Bucătăria mi-a dat să mănînc, să mă îmbrac, să am o casă. Lucruri pe care eu nu le-am avut la vîrsta de 15 ani. Bucătăria m-a făcut om şi nu golan fără viitor“, este crezul lui Chef Gianny.

Chef V. Puiu: Vasile Puiu, 33 de ani, din Constanţa. A lucrat la Oxford, în Marea Britanie. A debutat în 2001 în satul de vacanţă din Constanţa, continuînd practic o tradiţie din familie. Fratele său este tot bucătar şef. Specialitatea sa sînt preparatele din carne. Este în prezent bucătar şef la Restaurantul Reyna, din Constanţa, dar pentru că nu poate să nu-şi ajute aproapele a gătit deseori, benevol, pentru oamenii străzii, grădiniţe şi aziluri de bătrîni.

Chef Giovanni: Ionuţ Popa, 33 de ani, din Piatra Neamţ. A absolvit cursurile organizate de „Academia International School of Italian Cuisine“ din Lucca. A lucrat în restaurante de top din Italia şi Austria şi a fost bucătar şef la un restaurant din Scoţia.  A impresionat în emisiunea „Chefi la cuţite“ cu o reţetă de Saint-Jacques marinat în şofran, pe o bază de mămăligă neagră şi cremă de cartofi violeţi cu varză roşie. A lansat hanburgerul negru la Piatra Neamţ, cu o reţetă în care foloseşte cărbune vegetal. Întors acasă îşi doreşte să se implice în acţiuni prin care să-şi ajute semenii şi să-şi îndeplinească visul de a-şi deschide propriul restaurant.

Articolul anterior

Liviu Timuș anunță anularea Festivalului de Teatru din cauza lipsei banilor! Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene: ”Îi asigur pe toți nemțenii că vom finanța Festivalului de Teatru!”

Articolul următor

ALERTĂ!!! Probleme în reluarea furnizării apei în cartierele Mărăței, Gara Veche, Speranța, Văleni și la Roznov

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.