ISSN 2457 - 3973

Hopșa (PNL Neamț): ”Ionel Arsene, consilier județean al PSD, își bate joc de jumătate din populația județului!”

Florin Hopșa, liderul consilierilor județeni ai PNL Neamț, susține că potrivit normei de reprezentare politică a localităților din județ, jumătate din suma pe care Consiliul Județean trebuie să o repartizeze (prin rectificare sau alte alocări) ar trebui să ajungă către primăriile liberale.

Hopșa a explicat că în cele 25 de municipii și comune conduse de primari ai PNL trăiește circa 50% din populația județului și, prin urmare, același procent din fonduri ar trebui repartizat către aceste administrații.

”Consiliul Județean Neamț a primit, conform Legii bugetului de stat, 28.492.000 lei pentru a fi repartizati exclusiv localităților din județ. Conform repartizării PSD, propusa printr-un proiect de hotărâre de consiliu județean, localitățile conduse de primari liberali (25 de localități – aprox 50% din populația județului) ar trebui să primească însumat 3.100.000 lei – 10,88% din suma totală. Exemplu: Piatra Neamț și Roman vor primi de 10 ori mai puțin decât o comuna condusă de primar PSD in condițiile în care aceasta are populația de 30 de ori mai mică”, a precizat liderul consilierilor județeni ai PNL Neamț, Florin Hopșa.

Acesta a adăugat că cel mai probabil, consilierii județeni ai PNL Neamț nu vor participa la ședința legislativului în care va fi propusă o rectificare bugetară inechitabilă. Florin Hopșa anticipează că, în această situație, reacția celor din PSD nu va întârzia să apară.

”În cazul în care noi, consilierii județeni ai PNL, nu vom participa la această ședință și nu vom asigura cvorumul ședinței, pentru că nu putem să votăm acestă mizerie de repartizare, prim-consilierul PSD Ionel Arsene va ieși în spațiul public și va minți cu nerușinare spunând că noi, liberalii, suntem împotriva la tot ce-i bun de făcut în județ. Credeți că va mai dura mult acestă bătaie de joc față de nemțeni?…”, a mai spus Florin Hopșa, care a postat și o fotografie în acest sens (cea de mai jos).

Astăzi, de la ora 16.30, a fost convocată ședința de CJ în care, între altele, sunt supuse aprobării rectificarea bugetară și repartizarea unor sume de bani din cota pe impozitul pe venit, ambele în varianta susținută de PSD-ALDE și consilierul PMP Laurențiu Dulamă. De altfel, ultimul este cel care a convocat ședința de CJ în numele președintelui Arsene, ca dovadă, dacă mai trebuia, că în politică nu se aplică zicala: ”să nu pupi unde ai scuipat/ai fost scuipat”.

Articolul anterior

CJ Neamț mută ”blocajul” de la Troleibuzul în curtea Primăriei Piatra-Neamț

Articolul următor

Șpaga de la ortopedia Spitalului Județean Neamț a făcut ”pui” la Roman

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular