ISSN 2457 - 3973

Hub Educațional în Piatra-Neamț, viziunea lui Adrian Niță pentru transformarea orașului într-un centru de excelență în educație

Adrian Niță, candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț și-a propus să facă investiții în educație, în așa fel încât orașul să devină un centru de excelență la nivel regional.

“Viziunea noastră este aceea de a oferi acces la educație de înaltă calitate, îmbunătățind infrastructura educațională existentă și creând noi oportunități pentru elevi, studenți și profesori. Ne propunem să creștem standardele educaționale și să contribuim la asigurarea unui viitor prosper pentru tinerii din oraș,” a declarat Adrian Niță, candidatul PSD la primăria Piatra-Neamț.

Un prim obiectiv pe care vrea săl realizeze candidatul PSD este acela al modernizării infrastructurii educaționale. Vor fi identificate unitățile de învățământ care au nevoie să fie reabilitate. Astfel, vor fi renovate școlile, liceele și grădinițele din Piatra-Neamț și vor fi dotate cu tehnologie de ultimă generație. Vor fi atrase fonduri europene și guvernamentale prin care să fie sprijinite aceste investiții în educație.

Adrian Niță și-a propus și să încheie parteneriate cu universități de top din țară, pentru deschiderea de filiale în Piatra-Neamț. În acest fel, este facilitat accesul la educația universitară de înaltă calitate, fără necesitatea de relocare. Va fi promovată performanța și inovația în educație, prin implementarea programelor educaționale inovative, prin resurse didactice avansate și metode de predare modernizate. Astfel, un mediu propice pentru cercetare și dezvoltare va atrage proiecte și colaborări internaționale.

Elevii și studenții din Piatra-Neamț vor beneficia de condiții mai bune de studiu, ceea ce va contribui la îmbunătățirea performanțelor academice și la formarea unor profesioniști bine pregătiți. De asemenea, măsurile luate vor determina atragerea de talente și menținerea tinerilor în Piata-Neamț. Prin oferirea de oportunități educaționale superioare se reduce migrația tinerilor către alte orașe, ceea ce contribuie mai apoi la dezvoltarea socio-economică. În plus, revitalizarea sectorului educațional va atrage investiții, va crea locuri de muncă și va stimula activitățile comerciale în Piatra-Neamț.

Comandat de PSD Organizația Neamț – CMF 21240002

Articolul anterior

Echipa lui Panaite Vasile (PUSL) pentru Consiliul Local Piatra-Neamţ

Articolul următor

Panaite Vasile: Ca primar al municipiului Piatra-Neamţ voi înfiinţa alături de city-managerul Gheorghe Ştefan un Centru de Excelenţă în Sport

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular