ISSN 2457 - 3973

Îl dă afară, astăzi, Emilia Arcan pe managerul Ioan Lazăr de la Spitalul Județean?

Marți, 2 martie 2016, ar putea fi ultima zi în care dr. Ioan Lazăr a ocupat funcția de manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Președinta Consiliului Județean Neamț, Emilia Arcan a pregătit decizia de eliberare din funcție a acestuia. Totul este doar o formalitate însă șefa CJ Neamț așteaptă să primească raportul din partea Consiliului de Administrație al spitalului, pe baza căruia, ca document legal, poate emite decizia de încetare a contractului de management.

Surse din cadrul CJ Neamț susțin că acest raport, care prezintă clar că dr Ioan Lazăr nu a îndeplinit mai multe puncte din contractul de management, va ajunge pe masa președintei Emilia Arcan chiar astăzi. În funcție de ora la care raportul va fi înregistrat oficial, va fi semnat și ordinul prin care se schimbă managerul spitalului.

”Vrem să facem totul legal, cu documente, pe baza raportului consiliului de administrație. Nu spun că managerul Lazăr nu a făcut și lucruri bune, dar nu pot să trec peste multe situații de acolo. Spre exemplu, faptul că în 2014 și 2015 au rămas necheltuite peste 100 de miliarde de lei vechi. Este incredibil, de parcă la spital nu trebuiau făcute investiții, nu mai era nevoie de nimic. Și sunt și alte aspecte despre care o să vorbesc la timpul lor. Amintesc doar de lucrările care s-au făcut fără autorizație de construcție. Eu și acum îi cer demisia de onoare managerului Lazăr”, a declarat, pentru newsallert.ro, președinta CJ Neamț, Emilia Arcan.

Pentru managerul Ioan Lazăr, schimbarea din funcție ar putea fi cea mai mică problemă. La spital sunt mai multe anchete penale pe care le-a deschis IPJ Neamț dar care și-a declinat competența către DNA datorită prejudiciului mare. Nu știm dacă și actualul manager este vizat de aceste anchete dar se pare că sunt vizate fapte care au legătură cu donații forțate și diverse licitații pentru execuția unor lucrări.

Articolul anterior

Drăgușanu este hotărât: ”Nu voi renunța la candidatură! Poate susține PSD candidatul ALDE…”

Articolul următor

Poliția Română începe procesul de angajare a 2.500 civili! Guvernul a modificat deja Statutul Polițistului!

2 Commentarii

  • Dn Arcan slugarnici dumneavoastră trebuie să scoată autorizatii de construcție,nu va mai agitați sunteți informata prost! Care bani,cei care nici nu fost în realitate! Ce trebuia să facă,să plătească lucrări neefectuate!? Așa reușea să cheltuie bani!?

  • Doamnă Președintă , în baza procesului verbal încheiat de Inspectoratul de stat în construcție,chemați de către instituția pe care o conduceți să constatat ca dv trebuia să faceți toate demersurile pentru emiterea autorizației de construcție. Ale cui sunt clădirile din curtea….. SJU!? Doamnă Arcan,nu știți decât demisia și cașcavalul!?.Dv trebuia în primul rând ca o bună conducătoare ce sunteți,care ia „măsuri drastice” și nu ” tolerați nimic” nu trebuia să cereți demisia celor ce nu v_ au înștiințat corect,celor ce aveau atribuțiuni să facă așa ceva din compartimentul tehnic,și achiziții,nu am auzit așa ceva! Va faceți de râs,o dați cu stângulîn dreptul,vreți să faceți totul legal…,dar nu găsiți ” legalitatea”!!!!? Licitațiile organizate de consiliu sigur la cine trebuie și știți și cine a facut lobi si organizat! Tot ce să făcut la SJU cred eu ca să făcut pentru noi oameni acestui Judet și credem ca Menegerul si Dr LAZAR a făcut foarte bine! Adevărul întotdeauna va ieși la suprafața și cei buni vor birui!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular