NewsAllert :

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

În loc să demită managerul spitalului, Arsene îl premiază cu 4.500 lei lunar! Prefectul le cere public demisia la amândoi!

Prefectul George Lazăr i-a cerut, miercuri, lui Ionel Arsene, demisia din funcția de președinte al CJ Neamț. Sau, în termen de 24 de ore, să demită echipa managerială de la Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Solicitările vin pe fondul apariției în spațiul public al imaginilor cu pacienți ținuți 12-14 ore în frig, afară, în curtea spitalului, până să fie consultați de cineva. Mai mult, unii dintre ei au povestit că li s-au luat probe de sânge în curte, și probe de urină în boscheți.

Prefectul George Lazăr a fost categoric și a cerut măsuri urgente din partea conducerii CJ Neamț (demisia sau demiterea managerului Silviu Verzea) și a solicitat Ministerului Sănătății să efectueze un control la spital.

”Cer în mod public demisia preşedintelui CJ Neamţ, domnul Ionel Arsene, pentru că dumnealui coordonează tot ce înseamnă activitate, management al spitalului. Sau, după caz, în maxim 24 de ore de acum, îi cer public să demită conducerea managerială a spitalului şi în acelaşi termen să pună o echipă managerială serioasă care să coordoneze activitatea spitalului, pentru a nu a mai avea situaţii cum au fost zilele trecute. Am văzut şi aseară oameni care stăteau afară, pe scaune, de 3-4 ore şi aşteptau ca cineva să îi testeze, să fie introduşi la UPU. Am discutat astăzi cu conducerea ISU Neamţ şi nu a existat nici o cerere din partea conducerii spitalului de a pune la dispoziţie corturi încălzite, care să fie montate în curtea spitalului, pentru a face o zonă de triaj sau pentru a da posibilitatea pacienţilor ca să stea acolo până sunt consultate. ISU Neamţ are 10 corturi, fiecare de 25 metri pătraţi, care pot fi puse la dispoziţie imediat”, a declarat prefectul George Lazăr.

Totodată, prefectul de Neamț a cerut managerului Serviciului de Ambulanţă Neamţ ca autosanitarele să nu mai ajungă după 10-12 ore pentru a prelua bolnavii de COVID-19 din spital, ce urmează să fie transportaţi pentru tratament la domiciliu.

Șefei Unităţii de Primiri Urgenţe din spital, prefectul i-a solicitat să asigure în regim de urgenţă spaţiu pentru ca pacienţii să nu mai stea afară, indiferent de numărul lor.

Prefectul George Lazăr a condamnat și faptul că managerul Silviu Verzea apărea într-un clip electoral pentru Ionel Arsene, filmat în curtea spitalului, în loc să se ocupe de activitatea spitalului.

”Ruşine să vă fie. domnule doctor Verzea, pentru tot ceea ce aţi făcut, şi că v-aţi bătut joc de spital, făcând campanie politică şi nu administraţie, în interesul oamenilor. Şi mă întreb, retoric: oare este corect ca oameni, tineri, bătrâni, copii, care pot fi rudele noastre, merită să stea câte 10 ore în curtea spitalului? Domnule Verzea, domnule Arsene, dacă ar fi fost rudele dumneavoastră, ar fi stat tot 12 ore în curtea spitalului, fără un ceai, fără o apă, fără să fie băgat în seamă de nimeni? Această situaţie este gravă şi trebuie manageriată de îndată de conducerea spitalului şi a CJ Neamţ, pentru că spitalul este în subordinea CJ Neamţ şi nu a Ministerului Sănătăţii. Am făcut de ieri cerere la Ministerul Sănătăţii pentru a dispune un control în regim de urgenţă la spital, pentru a vedea care sunt deficienţele, probleme şi a lua măsurile concrete şi imediate, şi a fi traşi la răspundere cei care sunt vinovaţi. Astăzi a început deja control la UPU de la Direcţia de Sănătate Publică”, a spus prefectul.

Întrebat ce părere are dacă Ionel Arsene nu va răspunde solicitărilor lui, prefectul de Neamț a răspuns: ”Este păcatul lui şi va avea pe conştiinţă şi pe obraz – dacă există conştiinţă şi moralitate la domnul Arsene – necazurile oamenilor pe care îi ţine domnul Verzea, afară, în frig, în curtea spitalului”.

Iar răspunsul lui Ionel Arsene nu a întârziat să apară.

În ședința de joi a CJ Neamț, Ionel Arsene a propus la punctul 4 o indemnizație lunară pentru managerul interimar al spitalului județean de urgență din Piatra-Neamț. Indemnizație care este de 4.500 lei lunar!

Articolul anterior

Tragedie la Girov! Și-a dat foc la gospodărie și apoi s-a spânzurat!

Articolul următor

Senatorul Emilia Arcan: ”Am dat un vot împotriva Guvernului Orban să vândă la bucată ultimele companii cu capital de stat!”

Un comentariu

  • Daca majoritatea a spus Soseta… Soseta sa fie. Nemtenii, multumita in special celor din zona Targ, cu asfalt pana si pe casa, Soseta stie cum, sunt impotriva curentului… Toti aleg schimbari, noi baroni. Asta ne trebuie… sa stam la coada, in timp ce Soseta baga un vanat de mistret cu cucii lui si ne rade in nas.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *