ISSN 2457 - 3973

În plin focar COVID la Căminul de bătrâni Roznov, directorul și-a luat concediu pentru … campanie electorală!

Sfidare, nepăsare sau bătaie de joc!? Ori toate! Directorul Căminului de bătrâni Roznov, Romeo Panaintescu (protejatul primarului Ionel Ciubotaru), a intrat pentru 2 luni în concediu (suspendare a contractului de muncă) motivând că se implică în … campania electorală. Decizia ar fi fost salutară, dacă la căminul din Roznov nu ar exista o bombă epidemiologică. O bombă care aruncă ”așchii” în tot orașul și riscă să îl carantineze!

Asta pentru că la Căminul de bătrâni Roznov au fost confirmate 47 de cazuri COVID la bătrâni (asistați) și 9 la angajați. Situația a fost confirmată de DSP Neamț în urmă cu câteva zile și, cu toate acestea, directorul Romeo Panaintescu a ales să intre în concediu pentru campanie electorală.

Cea mai mare problemă este a angajaților care au mers acasă, în familie, sau la diverse evenimente, și ar putea să declanșeze o reacție în lanț!

”S-a ajuns în această situație datorită managementului defectuos al conducerii căminului. Conform DSP, există probleme privind circuitele, normele de distanțare fizică și igienă, obligativitatea purtării măștii în spații închise, combinezoane pentru cadrele medicale, lipsă dezinfectanți și alte materiale sanitare. Plus refuz sistematic al conducerii centrului de la Roznov de a efectua teste. Este o crasă și gravă iresponsabilitate din partea managerului și managementului. DSP l-a sunat de zeci de ori pe manager iar acesta a refuzat să răspundă. A refuzat telefonic testarea, apoi a contractat o clinică privată dar nici acolo nu a mai fost să facă testarea”, a declarat prefectul George Lazăr, în cadrul ședinței de Consiliu Local Roznov, de luni, 3 august 2020.

Iar prefectul Lazăr a nuanțat situația de la Căminul de bătrâni din Roznov.

”În acest centru a fost primită o persoană cu afecțiuni psihiatrice, a recurs la un gest necugetat, a murit un om, iar acest caz se cercetează. Este un dosar penal in rem! Acea internare, din punct de vedere legal, nu trebuia să existe! Căminul de bătrâni nu este pentru persoane cu probleme psihiatrice! Există lacune grave în comportamentul managerului și lipsuri ca măsuri ce trebuiau luate pentru prevenirea răspândirii COVID. Există prezumția, de la organele abilitate, că lipsa respectării acestor măsuri poate constitui o sesizare penală față de managementul acestui centru de bătrâni. Nu există toleranță față de oameni iresponsabili care conduc astfel de centre sau instituții similare care nu vor să respecte trasee, circuite, măsuri de protecție și igienă, riscând prin acțiunea lor să infecteze comunități întregi, și să moară oameni. Cineva va răspunde penal, legal”, a mai spus prefectul George Lazăr.

Decizia de demitere a managerului Romeo Panaintescu este doar în pixul primarului Ionel Ciubotaru. Acesta nu l-a demis, deocamdată, pe Panaintescu, pe motiv că nu are raportul final al controlului efectuat, prin ordin al prefectului, la Căminul de bătrâni, de IPJ, OPC, DSP, ITM și DSVSA. Concluziile controlului vor fi, oricum, devastatoare!

Prefectul George Lazăr a promis că, până miercuri, cel târziu, va fi definitivat raportul controlului, astfel că primarul Ciubotaru nu va mai avea motive să se cotească!

Însă iată ce spun consilierii locali din Roznov.

”Situația de la căminul din Roznov era cunoscută de primarului Ionel Ciubotaru de 2 săptămâni (mai ales că fiica acestuia lucrează ca asistent social acol0). De ce a așteptat atâta? Credea că nu aflăm?”, a declarat consilierul local PNL, Vasile (Lică) Pavăl.

Ba, mai mult, acum 2 săptămâni, doi bătrâni transferați în mod ciudat de la Roznov la Piatra-Neamț au fost depistați cu COVID, a spus consilierul Ioan Stroea.

”Buba s-a spart când a fost transferul celor 2 bătrâni de la Roznov la Piatra-Neamț, atunci s-au sesizat autoritățile județene. Atunci a fost kilometrul zero. Dacă nu există transferul acelor două persoane, noi luam act de situația de aici, de la Roznov?”, a subliniat consilierul Ioan Stroea.

”Deci era un indiciu foarte clar că la Căminul de bătrâni din Roznov ar putea izbucni un focar. Dacă ar fi asta singura problemă…”, a menționat consilierul local Ciprian Stan.

Ce a făcut primarul Ciubotaru? A convocat, abia vinerea trecută, o ședință de Consiliu Local în parcul din centrul orașului, unde i-a invitat prietenește pe consilieri la … mici și bere. Adică țara arde și baba se chiaptănă, cum zice o vorbă din străbuni! Sau, dacă ar fi să traducem, Roznovul stă pe un butoi cu pulbere COVID, iar primarul se ține de mici și bere, poate-poate mai prinde un mandat. Doar începe campania electorală….

Și, dacă tot vorbim de campanie electorală, oare pentru cine și-a luat concediu electoral directorul căminului, Romeo Panaintescu? Nu cumva tocmai pentru campania lui Ionel Ciubotaru?

Articolul anterior

Spitalul Județean Neamț a redevenit exclusiv COVID! De miercuri, sunt operați doar pacienții în stare gravă!

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare, PNL: ”Modernizarea serviciilor de sănătate prin fonduri nerambursabile substanțiale”

Un comentariu

  • O dovada în plus ca pe unii politicieni nu-i interesează decât avantajele personale. Doar ca, de aceasta data, nesimțirea atinge cote înfiorătoare. Alegeti-i din nou!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *