ISSN 2457 - 3973

Încă 2 oameni au murit după ce au luat coronavirus din Spitalul Județean Neamț

Grupul de comunicare strategică a anunțat, sâmbătă, decesul a două persoane din județul Neamț care au luat coronavirus de la cadre medicale ale Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Este vorba de un bărbat de 56 de ani și o fată de 27 ani.
”În data de 05.04.2020, bărbatul se prezinta la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț pentru un episod de epistaxis, este internat la orele 09:40; decesul survenid în scurt timp: orele 13:20 în aceeași zi. A avut numeroase perioade de spitalizare succesive, posibil contact personal medico-sanitar ulterior confirmat cu COVID-19. Condiții medicale pre-existente: neo bronhopulmonar std. IV cu metastaze osoase, anemie grd. IV”, se precizează în comunicatul oficial.

Bărbatul a decedat pe 5 aprilie dar confirmarea infectării cu coronavirus a venit abia pe 9 aprilie.

Tânăra de 27 ani, a doua victimă anunțată astăzi, este din Roznov.

”Data internării: 16.03.2020 pe secția hematologie a Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț cu afecțiuni onco-hematologice. Data recoltării: 27.03.2020. Data confirmării: 29.03.2020. În data de 04.04.2020 este transferată în secția ATI. Data decesului: 10.04.2020. Pe perioada internarii in sectia de hematoogie a fost îngrijită de o asistentă medicală, care a fost contact cu un pacient ulterior confirmat cu COVID-19.
Condiții medicale pre-existente: sdr. mielodisplazic, pancitopenie severa”, mai spune comunicatul.

Despre acest ultim caz am relatat pe larg și în ediția de vineri, în materialul care poate fi recitit aici

În județul Neamț, numărul deceselor a ajuns la 12 iar al infectărilor la 260.

În Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț sunt 34 cadre medicale confirmate cu coronavirus iar alte 31 așteaptă în autoizolare rezultatele testelor.

Articolul anterior

Doctorița Marcoci, numită manager al Spitalului Județean Neamț de Guvernul PNL

Articolul următor

Angajații DGASPC Neamț, nemulțumiți de izolarea pentru 14 zile în centre! Mănâncă și dorm în aceleași condiții cu asistații!

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *