NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Încă o creștere a prețului la apă și canal în Neamț! Majorarea este consistentă!

Conducerea Companiei ApaServ a solicitat majorarea prețurilor la apă și canalizare, invocând o serie de majorări de prețuri la materiale, creșterea salariilor sau inflația.

Reprezentanții Asociației Adi Aqua Neamț, din care fac parte primăriile ce au contract cu ApaServ se vor întâlni și supune la vot această majorare. Este greu de crezut că prețul la cele două servicii nu va crește având în vedere majoritățile politice din cadrul asociației.

Creșterea la apă ar urma să fie, conform propunerii Apaserv, de la 3,84 lei pe metru cub, la 4,82 lei pe metru cub. Asta înseamnă o creștere de 25,5 la sută.

La canal, creșterea este de la 3,5 lei pe metru cub la 3,8 lei pe metru cub, adică 8,6 la sută.

Ca medie, majorarea prețului la apă și canal va fi de 17,4 la sută și va trimite județul Neamț pe un (ne)onorant loc 4 pe țară, ca valoare a acestor servicii.

Primarul Dragoș Chitic este primul care ia atitudine și susține că este de neînțeles această solicitare de majorare.

”Este de neînțeles cum, în Piatra-Neamț, în condițiile în care suntem deja în top 10 național în privința prețului apei, Compania Județeană Apa Serv – o societate a Consiliului Județean Neamț, să solicite o nouă majorare de preț. Există deja o nemulțumire generală a locuitorilor județului Neamț față de calitatea serviciilor oferite de Apa Serv, față de tarifele practicate pentru apa furnizată și pentru serviciile de canalizare menajeră. Mă declar indignat de această intenție! Atât eu, cât și colegii mei liberali din Consiliul Local ne vom opune acestei majorări. Solicit Consiliului Județean Neamț să ia atitudine în privința intentiei companiei a carei actioner majoritar este! Este cu atat mai inoportun si anormal sa ceri majorarea prețului apei, în condițiile în care veniturile nemțenilor sunt cele mai mici din țară, iar in urma acestei majorari prețul apei ar ajunge al patrulea cel mai mare din țară”,  a declarat, joi, primarul Dragoș Chitic.

Așa cum spuneam, majorarea prețului la apă și canal este la mâna primarilor membri ai Asociației Adi Aqua Neamț.

Despre membrii asociației și alte lucruri cu care se ocupă, cel puțin scriptic, asociația, puteți citi aici

Articolul anterior

Accident mortal la Roznov! Victima este neidentificată!

Articolul următor

Consilierii locali au votat în bloc împotriva majorării prețului la parcările de reședință din Piatra-Neamț

2 Commentarii

  • Tov. Chitic, tu nu intelegi cum se administreaza un oras si speri sa ajungi deputat, atunci cum vei înțelege managementul unei societati. (a se vedea profitul Publiserv in mandatul lui Chitic). Cresterea pretului la apa e generata de managementul defectuos al fostei conduceri Apaserv, recte cea a lui Dughir, cand mai multe drepturi salariale ale angajatilor nu s-au platit. Datoriile companiei catre angajați au crescut in timp si am fost nevoiti sa ne adresam instantelor de judecata unde am castigat toti definitiv. Compania e obligata sa ne achite acele datorii, asa cum a fost obligata sa-i achite si lui Dughir, cel care a creat aceasta situatie. Deci, dacă pretul apei creste e datorita lui Dughir si nu e vina altora. Mi se pare normal ca aceasta companie sa plateasca datoriile financiare catre angajatii carevo tin in spate.

  • Palmas la Apa Serv says. Cat de murdar poti fi! Daca CJ Apa Serv a mai functionat cat de cat pana acum, iata ca Soseta cu gasca lui de la Targu Neamt au bagat-o in gard. Pe limba ta, compania trebuie sa plateasca miliarde de lei vechii conduceri ( Dughir) pentru abuz. Compaqnia inregistreaza fata de mandatul lui Dughir pierderi duble(acum 70%!!!!!!!) .Poti sa ne spui draga Palma ,ce salarii au trantorii care s-au cocotat in fruntea acestei companii? Poti sa ne spui cate amante, beizadele, activisti PCR (PSD)si analfabeti incaseaza sume colosale ca si membri AGA, CA sau salariati care consuma inutil aerul in sediul CJ? Poti, ? Nu poti, pentru ca tu nu esti decat un beneficiar al acestor nemernicii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.