ISSN 2457 - 3973

Incendiu devastator la Tarcău care a distrus două gospodării (foto-galerie)

Un incendiu devastator care a mistuit două gospodării s-a produs vineri (18 august), la Tarcău.

La ora ora 10:46, pompierii pietreni au fost înștiințați despre producerea incendiului la o locuință particulară.

La scurt timp după primul apel, plt adj Vasilică Dima, pompier pietrean care locuiește în aceeași localitate, a informat dispeceratul că incendiul este unul de amploare, estimând că suprafața afectată este de 400 mp.

Astfel, la locul solicitării au fost alocate forțe și mijloace de intervenție numeroase din cadrul Detașamentului de Pompieri Piatra Neamț (4 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD), fiind implicate în gestionarea evenimentului și alte echipaje, astfel: 1 ambulanță de la SAJ, SVSU Tarcău, SVSU Bicaz cu o autospecială de stingere și SPSU Forestar Tarcău cu o autospecială de stingere.

Până la sosirea forțelor de intervenție, incendiul s-a dezvoltat, fiind deja generalizat la acoperișul unei locuințe tip duplex și la acoperișul unei case de locuit învecinate, precum și la anexele gospodărești ale acesteia, cu pericol de propagare imediată la încă o locuință și alte anexe.

Forțele de intervenție au reușit să protejeze construcțiile învecinate.

În urma incendiului, pagubele au fost însemnate, respectiv au ars:
– acoperișul casei tip duplex (construit din astereală lemn și învelitoare tablă) pe o suprafață de aproximativ 400 mp, elemente de tâmplărie, articole de mobilier, echipamente electronice și electrocasnice, documentele personale ale proprietarilor;
– acoperișul locuinței vecine și anexe gospodărești, pe o suprafață totală de aproximativ 100 mp.

„Două persoane, proprietarii uneia dintre locuințe, cu vârste de 90, respectiv 85 de ani, au suferit atacuri de panică, fiind asistați de către echipajul SAJ, refuzând transportul la spital”, a declarat maiorul Andrei Grancea.

Cauza probabilă de producere a incendiului o constituie coșul de fum amplasat/neprotejat termic față de materialele combustibile.

Articolul anterior

Dispoziție privind închiderea circulației rutiere pe strada V. A. Urechia din Piatra-Neamț

Articolul următor

Un băiat în vârstă de 15 ani din Neamț s-a înecat în râul Moldova

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular