ISSN 2457 - 3973

Incendiu la Școala 5 Piatra Neamț

Miercuri, 25.11.2015, la ora 01:24, pietreanul Valentin FILIP, fiind în zona Şcolii nr. 5 din municipiul Piatra Neamţ, a anunţat Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ că a văzut o flacără de peste un metru înălţime în interiorul unităţii de învăţământ, la parterul acesteia. La locul indicat s-au deplasat nouă subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, constatând că incendiul se manifesta într-o sală de clasă. Pompierii au stins incendiul după operaţiuni ce au durat mai puţin de jumătate de oră, în limitele găsite. Au ars: o imprimantă, un monitor LCD, conductori electrici, un birou, un ecran pentru videoproiector, articole din mase plastice, lambriu din lemn, pe o suprafaţă de 4 mp., un covor, o draperie, două boxe pentru calculator, o mască din lemn pentru calorifer şi tâmplăria din PVC a două geamuri. Cauza probabilă a incendiului: aparate electrice lăsate sub tensiune şi nesupravegheate.

Prin anunţarea promptă a evenimentului şi sosirea pompierilor în timp scurt, au fost limitate considerabil pagubele ce puteau fi produse de incendiu, fiind arse numai bunurile dintr-un colţ al încăperii.

Potrivit celor de la ISU Neamț, pietreanul Valentin FILIP, în vârstă de 28 de ani, a demonstrat încă o dată că are un dezvoltat simţ civic, tânărul fiind casier al Asociaţiei UN VIITOR PENTRU FIECARE, activitate pe care o desfăşoară în mod voluntar. Asociaţia acordă sprijin familiilor unde sunt copii cu probleme de sănătate. Motivaţia să se implice în activităţi de voluntariat provine din patriotismul care îl caracterizează, pietreanul susţinând că „trebuie să facem ceva pentru românii noştri”.

Articolul anterior

Liviu Harbuz despre legea privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite

Articolul următor

Dispecerat non-stop la Publiserv pentru situațiile provocate de ninsori și polei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular