ISSN 2457 - 3973

Incendiu la Spitalul din Roman! Pacienţi şi cadre medicale, la un pas de moarte!

În jurul orei 02:55, pompierii au fost înștiințati despre producerea unui incendiu la Secția de Psihiatrie a Spitalului Municipal Roman din strada Speranței.
Autorităţile au activat Planul Roșu de Intervenție la nivelul județului Neamț.
La locul evenimentului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Roman cu patru autospeciale de stingere și trei ambulanțe SMURD (2 EPA și 1 TIM) și voluntari din cadrul SVSU Roman.
”Incendiul se manifesta într-o ghenă în care erau materiale textile. Ghena comunica printr-o tubulatura din tablă cu un grup sanitar situat la nivelul primului etaj al clădirii P+1. Etajul clădirii era inundat de fum. Până la sosirea forțelor de intervenție au fost evacuați șapte pacienți de către personalul aflat pe locul de muncă. Pompierii au evacuat încă 10 pacienți. Doi pacienți și două cadre medicale (un medic și un infirmier) au fost transportați la CPU Roman de către ambulanțele SMURD. Acestia au suferit ușoare intoxicaţii cu monoxid de carbon. Șapte pacienți au fost transportați la Spitalul de Psihiatrie “Sf Nicolae” Roman  din municipiul Roman, iar alți opt pacienți au fost mutați în saloanele de la parterul clădirii”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, sublocotentul Irina Popa.
Cauza probabilă de producere a acestui incendiu a fost stabilită ca fiind fumatul în locuri nepermise.

Articolul anterior

Accident mortal la Girov în seara de Revelion

Articolul următor

Deputatul Iulian Bulai (USR): La TVR, un program de Revelion plin de băşcălie la adresa pandemiei

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *