ISSN 2457 - 3973

Încep acțiunile de ecologizare a municipiului Piatra Neamț

Primarul municipiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic a convocat astăzi în ședință extraordinară Comitetul Local pentru Situații de Urgență pentru a stabili planul de măsuri privind salubrizarea Municipiului Piatra-Neamț, a cursurilor de apă și a căilor de comunicații.

În cadrul ședinței  s-au hotărât următoarele :

Societatea Salubritas va monta panouri în zonele în care se aruncă frecvent deșeuri, pe care vor fi menționate sancțiunile de care sunt pasibili cei care încalcă legea.  Societatea Salubritas, în parteneriat cu societatea civilă, vor ecologiza zonele în care se aruncă frecvent deșeuri. Poliția Locală va monitoriza intens aceste zone.

În perioada imediat următoare se vor ecologiza și degaja cursurile de apă, permanente si nepermanente, de obstacole (material lemnos) pentru a preveni inundațiile. Acestă acțiune va fi efectuată de SC Publiserv. Tot societatea Publiserv va curăța  șanțurile și rigolele de scurgere a apelor pluviale.

Tot în cadrul ședinței a fost aprobată completarea stocului de materiale și mijloace pentru intervenția în situațiile de urgență generate de fenomene hidrologice periculoase.

Președintele Comitetului Local pentru Situații de Urgență, Dragoș Chitic a supus aprobării un plan de măsuri pentru reducerea numărului de incendii generate de arderea miriștilor, a vegetației uscate și a resturilor vegetale. Pentru  acest punct se vor transmite comunicări către cetățeni și asociațiile agricole de pe raza Municipiului Piatra-Neamț.

Poliția Locală împreună cu Garda de Mediu vor întreprinde controale pentru a monitoriza modul în care sunt respectate prevederile cuprinse în Normele generale de apărare și Dispozițiile generale de apărare împotriva incendiilor.

Articolul anterior

Ionel Arsene aduce 2 guverne la Piatra Neamţ! Joia viitoare, şedinţă comună România – Republica Moldova!

Articolul următor

Descinderi la hoții care au furat 30,000 lei dintr-o casă din Borca! Doi ieșeni sunt principalii suspecți!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *