ISSN 2457 - 3973

Începe MedievArtFest 2015! Poftiți la Zilele Cetății Neamțului!

Joi debutează oficial a doua ediție a MedievArtFest, manifestare dedicată punerii în valoare a orașului Târgu Neamț și în special a Cetății Neamț.

Prima zi începe cu o Conferință Națională ”Orașe de azi, orașe de mâine. Rolul monumentelor istorice în dezvoltarea acestora”, conferință la care este așteptat să participe și europarlamentarul Mircea Diaconu. Evenimentul are loc la Casa de Cultură, începând cu ora 16.00, și continuă și vineri de la ora 09.30.

”Prin eforturile colegilor, vom organiza Conferința Națională pe Patrimoniul Național la care și-au anunțat participarea peste 300 de oameni. Europarlamentarul și actorul Mircea Diaconu va fi prezent și va conduce conferința”, a declarat, pentru newsallert.ro, primarul de Târgu Neamț, Daniel Harpa. harpa

Pe parcursul celor 4 zile de sărbătoare medievală, organizatorii au pregătit surprize pentru toate gusturile. La poalele Cetății Neamț a fost înființat Orășelul Medieval în care vor avea loc majoritatea manifestărilor culturale: Festivalul culinar ”Ceaunul fermecat”, ateliere de olărit și țesut, concerte și dansuri medievale sau turniri cavalerești.

Vor avea loc manifestări și în interiorul Cetății Neamț, de la concerte și demonostrații sportive medievale la simpozioane dedicate ctitoriei mușatine.

Programul complet al manifestărilor poate fi urmărit mai jos, cu un click pe afiș.Caiet Program Interior A4Caiet Program Exterior A4https://www.youtube.com/watch?v=xTXa05Ujj9w

  Articolul anterior

  Câștigătorul X-FACTOR, jurat la Festivalului Național de Muzică pentru Copii ”VIVA ALLEGRIA” Piatra-Neamț

  Articolul următor

  Ipocrizie politică de 5 bani la prețul la apă în Neamț?!

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Cel mai popular