NewsAllert :

Alertă! Jumătate din Piatra-Neamț, orașul Roznov și 3 comune rămân azi fără apă! (joi – 4 martie)

Primele imagini şi declaraţii ale dr. Cătălin Denciu, eroul de la Spitalul Judeţean: “Mă mişc, merg din nou…”

Florentina Moise: “Agenţia Naţională de Integritate a confirmat că NU sunt în stare de incompatibilitate!”

Eliberări din funcţie şi numiri la conducerea Prefecturii Neamţ

Începe montarea structurii metalice a Spitalului Modular ATI din Piatra-Neamţ

Situaţia infectărilor pe fiecare localitate din Neamţ: cazuri confirmate, vindecate, decese, testate! (marţi – 2 martie 2021)

Sfaturi de la OPC Neamţ pentru cumpărătorii şi comercianţii produselor de Mărţişor

Cutremur de 4,2 grade produs în România, noaptea trecută. Harta seismică de risc include judeţul Neamţ. (foto)

Incidenţa COVID-19 pe fiecare localitate din Neamţ: verde, galben şi roşu! (sâmbătă – 27 februarie)

Marius Novac (PSD): Ce au în comun cei doi viceprimari de Piatra-Neamţ?!

Accesul la E-ON Piatra-Neamţ, doar cu programare on-line! Ce vor face pensionarii sau cei fără internet?

Bărbat salvat de pompierii ISU Neamţ, din fântâna adâncă de 12 metri

Preotul din Neamţ care şi-a prevestit moartea şi a decedat la 40 ani, pomenit de colegii din Constanţa

Florentina Moise (PSD): “Domnule primar Carabelea, continuați, cu obrăznicie, să ignorați prevederile Codului Administrativ!”

Primăria Piatra-Neamţ mută în instanţă meciul cu Prefectura pe alegerea ilegală a viceprimarului Lehăduş

  • 4 martie 2021

ISSN 2457 - 3973

Informații explozive! Mafia lemnului din Ocolul Silvic Tazlău, strâns legată de candidații PSD la locale?!

Informații explozive care devoalează mafia lemnului din Ocolul Silvic Tazlău au ajuns în posesia newsallert.ro.

Într-o scrisoare deschisă adresată redacției, mai multe persoane au povestit indicând nume și funcții ale unor oameni din cadrul Ocolului Silvic Tazlău cum banii proveniți din lemnul furat ajunge direct în campania electorală a candidatului PSD la Primăria Tazlău. De asemenea, zecile de mii de euro încasați din infracțiunile silvice ajung și în buzunarul unor angajați interesați să își păstreze funcțiile cheie din cadrul ocolului.

De altfel este de notorietate faptul că unii șefi de ocoale au acumulat averi uriașe iar vilele în care locuiesc sunt desprinse din filmele cu mafioți.

Revenind la ce s-ar fi întâmplat pe 29 iulie 2020 la Ocolul Silvic Tazlău, dacă lucrurile se confirmă sunt de o gravitate extremă și țin de DIICOT. Asta pentru că în angrenajul infracțional cuprinde oameni de la toate nivelurile, atât din aparatul de stat cât și cel privat, dar și oameni politici.

De aceea cerem ferm organelor de stat abilitate să verifice cele semnalate mai jos. Iar conducerii Direcției Silvice Neamț îi cerem un punct de vedere clar cu privire la faptele semnalate, și dacă va întreprinde pașii necesari în acest sens.

Înainte să vă lăsăm să lecturați scrisoarea deschisă primită la redacție mai adăugăm doar faptul că pe această speță, dar și pe altele, există și înregistrări explozive care vor apărea în curând în spațiul public.

Mai jos am publicat doar numele de familie ale celor menționați, cu mențiunea că avem numele întregi și le vom pune la dispoziția oricărei instituții care dorește acest lucru.

Dar suntem convinși că o discuție a conducerii Direcției Silvice Neamț cu inginerul care e efectuat controlul pe 29 iulie 2020 (inginerul Vasiliu) ar lămuri clar toate aceste aspecte!

Scrisoarea

”În cele ce urmează vă prezentăm hoții de lemne de la Ocolul Silvic Tazlău!!

În data de 29.07.2020, domnul inginer Vasiliu, reprezentant al Direcției Silvice Neamț, s-a prezentat la Ocolul Silvic Tazlău pentru a efectua un control de rutină la partizele ce le are în lucru chiar Ocolul Silvic Tazlău!

Domnul inginer Vasiliu S. a fost preuat de către un reprezentant de la Ocolul Silvic, pe numele Sorin C., și au plecat să controleze una sau mai multe partizi ale Ocolului pe care le are în lucru.

Cei doi ingineri s-au deplasat la districtul nr IV parcela u.a. 13 unde inginer șef district este chiar unul din oamenii de încredere ai șefului de ocol, pe nume Ionuț A.

Ajunși acolo au avut parte de o surpriză, domnul maistru Mihai V. încărca lemn nemarcat, scos la drum de către angajații Ocolului Silvic Tarcău, coordonați chiar de domnul maistru, bineînțeles cu știrea șefului de ocol și a domnului inginer Ionuț A.

În platforma primară erau aproximativ 150 metri cubi lemn lucru brad, în valoare de peste 50.000 lei!

Văzând hoția, domnul Vasiliu S., împreună cu domnul Sorin C., a urcat repede în parcele 13, unde, ce să vezi, angajații Ocolului Silvic Tazlău acopereau cioatele nemarcate cu utilaje din dotare, respectiv TAF și buldozer. Muncitorii au fost opriți și a urmat o verificare a parcelei unde s-au constatat următoarele:

– taiere de lemn nemarcat

– inginerul Ionuț A. a folosit ciocanul de marcat abuziv și a marcat arbori perfect sănătoși cu vârste de 100 – 150 ani

Acestea fiind spuse, noi nu credem că cele menționate mai sus au fost făcute fără știrea domnului C. pentru a sprijini cu bani din lemn furat candidatul PSD pentru funcția de primar la alegerile locale ale comunei Tazlău.

Domnul Mihai V. este cunoscut în comunitate tot ca un apropiat al șefului de ocol care vămuiește toate cererile de lemn de foc, face afaceri cu lemn din proprietatea statului și va fi pe listele de consilieri locali la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Cele prezentate mai sus sunt pentru a sprijini candidatul Adrian O. care este și el angajat al Ocolului Silvic Tazlău, având funcția de casier și delegat pentru rezolvarea cererilor de lemn de foc pentru populație!”

 

N.R. Foto cu caracter ilustrativ.

Articolul anterior

Două accidente grave, cu 5 victime, s-au produs joi în Neamț

Articolul următor

Eugen Țapu-Nazare, PNL: ”Investițiile, prioritatea zero a Guvernului Orban”

Un comentariu

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *