ISSN 2457 - 3973

Inspectorii ANAF au luat la puricat comercianții de pepeni și varză din piața en-gros Piatra Neamț! (foto-galerie)

Marea descindere a ANAF în Piatra Neamț a avut loc în piața en-gros a orașului. Controlul tematic (impus de structura centrală) a avut ca obiectiv combaterea evaziunii fiscale în comerțul cu legume. Mai pe românește, au fost vizați comercianții de pepeni, cartofi și varză, legume de sezon pe care le cumpără oamenii pentru iarnă.

Cei mai iuți de picior au aruncat foliile de plastic peste marfa fără acte și au supravegheat de la distanță acțiunea. Rămâne de văzut dacă tonele de cartofi, varză și pepeni fără proprietari vor fi confiscate sau vor fi lăsate acolo. anaf7

Ceilalți comercianți prinși ”în fapt” au început să se caute de acte. Dar cum nu toate erau în regulă, mai ales cele privind cantitățile de produse, au început să se roage la inspectorii ANAF să fie indulgenți. Amenzile au început să curgă una după alta.

Controale ANAF au fost și la barurile care funcționează în incinta pieței en-gros dar și la depozitele de legume și ouă. anaf4

Acțiunea este în plină desfășurare și, potrivit unor surse, se axează doar pe piața en-gros. În săptămânile ce urmează, inspectorii ANAF vor ajunge și în celelalte piețe din Piatra Neamț și Roman, după ce în urmă cu două luni au avut acțiuni similare și la Tîrgu Neamț.

Comisarii anti-fraudă nu își fac altceva decât meseria iar majoritatea dintre ei chiar au atitudini mai mult decât omenești. Ceea ce se întâmplă în vârful structurii este altceva. Pentru că de acolo se lansează tematica unui control sau se omit altele.

Iar stilul de a ”descinde” în zone publice cu zeci de mașini nu creează decât un sentiment care nu are nimic în comun cu cel de libertate.anaf10anaf9anaf8anaf5anaf6

Articolul anterior

Panică la Piatra Neamț! Descindere de amploarea a ANAF!

Articolul următor

S-a produs un nou cutremur în Vrancea! Autoritățile din Neamț reacționează (pe facebook)!

Un comentariu

  • Tot pe bietii oameni care muncesc ii controleaza iar bisnitarii scapa basma curata,iar cei de la anaf nu sunt in stare sa cumpere o apa ieri intr-un peco din piatra neamt un inspector a luat o apa a desfacuto si a baut dupa care a iesit fara sa o plateasca,ma intreb cine trebuie sa plateasca pentru ei?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *