ISSN 2457 - 3973

Ioan Chelaru ar putea fi ales judecător al Curții Constituționale

Senatorul PSD de Neamț, Ioan Chelaru a declarat, marți, că ia în calcul să accepte o eventuală nominalizare la funcția de judecător la CCR care ar putea veni din partea grupului PSD.

„Nu știu, eu nu am discutat subiectul. Urmează probabil la grupul parlamentar să se discute această chestiune. Sigur că, în măsura în care grupul va aprecia că activitatea mea anterioară, pregătirea mea profesională și experiența pe care o am sunt suficiente sau necesare și ar aduce un plus reprezentantului pe care grupul sau Senatul îl va trimite (…), mă gândesc că aș putea spune da, dar urmează să analizăm”, a spus Chelaru, citat de Agerpres.

Senatul ar putea lua o decizie săptămâna viitoare în privința numirii unui judecător la Curtea Constituțională în locul lui Valentin Zoltan Puskas, căruia îi expiră mandatul.

Curtea Constituțională a declanșat procedura de numire a trei judecători având în vedere că în data de 13 iulie expiră mandatele lui Augustin Zegrean, Tudorel Toader și Valentin Puskas, mai scrie Agerpres.

Președinția va numi un judecător în locul actualului președinte al CCR, Augustin Zegrean, Camera Deputaților va numi în locul lui Tudorel Toader, iar Senatul în locul lui Valentin Puskas.

Conform procedurii, Biroul permanent va trimite grupurilor parlamentare și parlamentarilor scrisoarea Curții prin care declanșează procedura de nominalizare. După nominalizare, grupurile parlamentare trimit la Comisia juridică propunerile. Comisia va întocmi un raport, care se va vota în plen, decizia fiind luată cu majoritate simplă.

Articolul anterior

Primăria Piatra Neamț angajează un inspector și 3 consilieri debutanți

Articolul următor

Emilia Arcan, singurul politician din Neamț care își aduce aminte de jurnaliști și când nu are nevoie de ei!

Un comentariu

  • m-am cam saturat sa citesc din nou chelaru judecator curtea constitutionala.cred ca acest subiect a mai aparut de 4-5 ori.cum pleca cineva de la curtea constitutionala cum aparea varianta chelaru.il respect ca avocat si mai putin ca politician.nimeni nu poate uita avantul lui politic de a redacta o noua constitutie.era o misiune peste capacitatea sa dar a acceptat-o si a ratat penibil.deci daca nu ai fost in stare sa-ti duci la bun sfarsit redactarea si aprobarea constitutiei ce sa mai cauti la curtea constitutionala.??tupeu de politician si nu echilibru avocatesc.poate o sa spuna cineva adevarul despre politicianul chelaru.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *