Percheziţii la susţinători ai mişcării legionare, în Neamţ, Bucureşti, Ilfov, Mureş, Timiş şi Sălaj
Astăzi este ultima zi în care dr. Ioan Lazăr va mai avea ocazia să semneze documente ca manager al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.
Raportul Consiliului de Administrație al unității sanitare va ajunge, diseară, pe masa președintelui CJ Neamț, Emilia Arcan. Pe baza raportului aflat în redactare, președintele CJ Neamț va dispune eliberarea din funcție a managerului spitalului.
Emilia Arcan a confirmat că este o chestiune de ore până va semna acest ordin. De altfel, ieșierea publică a președintelui CJ Neamț, din urmă cu câteva zile, care spunea că trebuie luate ”măsuri radicale la spital” a fost cât se poate de explicită.
Managerului Ioan Lazăr i se reproșească mai multe, dar problema cea mai mare pare să fie o factură trimisă la decontat către CJ Neamț, la sfârșitul lunii decembrie 2016, pentru lucrări executate la secția de pediatrie. Lucrările în cauză s-au derulat dar fără autorizație de construcție. Suma trimisă la decontat și plătită în decembrie pentru cantități uriașe de materiale de construcție este de peste 560.000 lei. Situația este destul de încurcată și probabil autoritățile o vor lua pe fir.
Tot pentru aceleași lucrări de la Pediatrie, președintele CJ Neamț a declarat că spitalul a pierdut sume importante de bani.
„Pentru lucrările de la Blocul Operator din clădirea unde funcţionează Nefromed, bugetul a venit în luna februarie 2015 şi de atunci se putea da drumul la achiziţii. Spune doctorul Lazăr că a fost nevoie de o modificare de proiect, cu lucrări suplimentare de 2,3 milioane de lei, dar nici pentru asta nu s-a făcut nimic. Este incredibil cum s-au putut pierde atâţia bani, prin lipsă de implicare! Pentru Blocul Operator, Ministerul Sănătăţii a alocat anul trecut 4,235 milioane de lei şi s-au consumat doar 1,172 milioane de lei. S-au pierdut 3,063 milioane de lei, în condiţiile în care peste tot se vorbeşte despre lipsă de finanţare ori de alocări financiare foarte mici! La noi au fost bani, dar ce folos… Pentru modernizări la Secţia Pediatrie, Ministerul Sănătăţii a alocat 900.000 de lei, iar Consiliul Judeţean, 100.000 de lei. Din fondurile de la minister nu s-au utilizat 338.000 de lei. Consiliul Judeţean a prevăzut şi dotări cu aparatură medicală în valoare de 1,266 milioane de le, dar nici această sumă nu a fost consumată integral. A rămas o nerealizare de 102.000 lei. Este greu de crezut că s-a putut tolera aşa o situaţie! Mai aşteptăm nişte precizări de la directorul spitalului, dar la cum stau lucrurile acolo, se impune luarea unor măsuri radicale, pentru că treaba nu e în regulă. Din păcate, orice am face, banii pierduţi anul trecut nu mai pot fi recuperaţi. Vor fi nişte alocări anul acesta, de la CJ, de la minister, dar situaţia porneşte de la zero, nu se mai poate recupera nimic din ceea ce spitalul a avut «în mână» şi i-a dat drumul“, a declarat Emilia Arcan, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ.
Decizia de demitere a dr Lazăr ar putea împărți, din nou, cadrele medicale ale spitalului, în două tabere. Deja se vorbește că ar putea apărea un protest ”spontan” în curtea spitalului pentru susținerea managerului Ioan Lazăr. Totuși, îi mai pasă cuiva și de pacienți?
Un comentariu
Asa e la noi cel care face ceva bun pentru spitalu c. judeteancj neamt este dat deoparte din motive bine stiute de . Imi vine sa rad.sunt taree curios sa vedem ce va face noul manager ….