ISSN 2457 - 3973

Ioan Munteanu (director campanie PSD Neamţ): Avem 52 de primari şi majoritatea la CJ. Sunt mulţumit!

Deputatul Ioan Munteanu, directorul de campanie al PSD Neamţ, a avut o declaraţie interesantă în ceea ce priveşte rezultatul alegerilor din judeţul Neamţ.

Acesta s-a declarat mulţumit de scorul obţinut de PSD în condiţiile în care a câştigat 52 dintre cei 83 de primari, între care oraşele Bicaz, Târgu Neamţ şi Roznov.

”Eu am să fac o declaraţie care o să surprindă pe mulţi: sunt mulţumit de rezultatele obţinute cu atât mai mult cu cât obţinerea a 52 de primari, între care cele 3 oraşe, adică 63 la sută din numărul acestora, este un scor bun. De altfel, aceasta ne-a şi ajutat să constituim Consiliul Judeţean singuri. Votul politic ne dă multe speranţe pentru la toamnă. Organizaţia PSD Neamţ este obligată ca cel mai târziu până la jumătatea lunii iulie să reorganizeze echipele din anumite comunităţi unde rezultatele au fost sub aşteptări sau să creioneze echipe. Spre exemplu, la Piatra Neamţ nici nu am avut organizaţie de partid iar la Roman era una de tranzit. Cred că dacă am fi o organizaţie care să îl ajute pe Liviu Harbuz ar fi câştigat fără probleme municipiul Piatra Neamţ. Nu este o difernţă mare, e chiar de bun simţ. Scorul lui Liviu Harbuz ne-a ajutat mult la constituirea Consiliului Judeţean, iarăşi un lucru bun. Rezultatul de la Consiliul Local Piatra Neamţ este unul bun, o diferenţă de un singur consilier local pentru PNL, ceea ce nu e mult”, a declarat Ioan Munteanu.

Directorul de campanie al PSD Neamţ a spus că unii dintre candidaţii PSD ”au crezut prea mult în ei, din păcate sunt câţiva care chiar erau aproape de neînvins după ei şi iată că electoratul le-a arătat că nu este aşa”.

Din acest motiv, Ioan Munteanu crede că PSD nu trebuie să producă ”răni„ dar trebuie să procedeze la anumite schimbări.

Cât priveşte Consiliul Judeţean, Ioan Munteanu crede că în legislativ vor intra PSD cu 18 mandate dar şi ALDE cu 2 sau 3 mandate, ceea ce va diminua scorul PNL-ului. Dacă si PMP va reuşit să atingă pragul de 5 la sută, PNL va rămâne doar cu maxim 13 mandate de consilier.

”În principiu avem 18 consilieri judeţeni, să vedem cu cât închide ALDE, probabil cu 3 consilieri judeţeni, să vedem dacă PMP face pragul de 5 la sută”, a spus Munteanu.

În ceea ce priveşte viitorul său, în condiţiile în care a candidat şi pe lista de CJ, Ioan Munteanu a precizat: ”Eu nu rămân în Consiliul Judeţean. Dacă lucrurile se complicau, poate luam o altă decizie. Cum lucrurile s-au aşezat în normalitate mă duc să finalizeze mandatul de deputat”.

Potrivit numărătorii paralele a PSD, social-democraţii au 52 de mandate de primar, PNL are 28 de primari iar ALDE, PMP şi PNŢCD câte un mandat.

Articolul anterior

Primarul de Dobreni, învins la diferență de un vot de o femeie!

Articolul următor

Ionel Arsene vrea președinte la CJ Neamț! PSD ar putea avea nevoie de ALDE pentru majoritate! ”Oricum le vom da un post de vicepreședinte!”

Un comentariu

  • Se vede diferenta de cultura, au ramas acasa doar batranii sa voteze….! Macar pepenel nu a reusit sa preia fraiele….ca altfel…se dubla datoria micului oras….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *