ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): Am emis certificatul de urbanism pentru drumul expres Piatra Neamţ – Bacău

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Neamţ, Ionel Arsene, a anunţat că joi a semnat pentru emiterea certificatului de urbanism pentru drumul expres Piatra Neamţ – Bacău.
Preşedintele Arsene a subliniat că certificatul de urbanism este necesar elaborării documentației pentru autorizarea executării lucrărilor de construcții.
„Certificatul de urbanism emis astăzi reprezintă un pas extrem de important pentru realizarea acestui proiect esențial în domeniul infrastructurii rutiere nemțene, pe care îmi doresc să îl concretizăm cât mai repede, având în vedere că este foarte important pentru județul nostru, căci va atrage dezvoltarea zonei și va facilita legătura cu Bacăul. La sfârșitul anului trecut, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a avizat documentația tehnico-economică, propunând și varianta finală de traseu. A durat mult pregătirea actelor dar proiectul este unul complex și sunt foarte multe aspecte de care trebuie să ținem cont. Mă bucur însă că în ultima lună am făcut pași importanți în derularea acestei investiții, pentru care până în aprilie trebuie finalizată proiectarea”, a declarat preşedintele CJ Neamţ, Ionel Arsene.
Drumului expres Piatra Neamţ – Bacău va fi la profil de autostradă, finanțarea fiind asigurată din Planul Naţional de Redresare și Reziliență.
Preşedintele Arsene a participat şi la ședința bilunară de management/progres cu reprezentanții CNAIR, în cadrul căreia a discutat despre implementarea acestui obiectiv de importanță strategică națională și despre implementarea cu succes a etapelor de proiectare.
Valoarea inițială a contractului de proiectare este de 8.923.930,03 lei fără TVA, fonduri nerambursabile.
Durata de realizare a proiectului este de un an și jumătate din momentul emiterii ordinului de începere. Lungimea estimată a acestui drum este de 61 kilometri.
În județul Neamț, drumul expres la profil de autostradă va trece prin municipiul Piatra-Neamț, orașul Roznov și comunele Costișa, Cândești, Rediu, Borlești, Zănești, Podoleni, Săvinești și Dumbrava Roșie.

Articolul anterior

Nemţean amendat cu 6.000 lei după ce a reclamat la 112 că nu este primit într-o sală de „păcănele”

Articolul următor

Adrian Niţă a fost numit astăzi prefect al judeţului Neamţ

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.