ISSN 2457 - 3973

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): Spațiu gratuit de la Consiliul Județean pentru vârstnicii din Piatra-Neamț

În cadrul ședinței ordinare a Consiliului Județean Neamț de luna trecută a fost aprobat un proiect de hotărâre în baza căruia s-a prelungit termenul de transmitere în folosință gratuită către Organizația Pensionarilor din județul Neamț – Filiala Piatra-Neamț, a unor spații proprietate privată a județului, situate în municipiul Piatra-Neamț, pe strada Ștefan cel Mare nr. 23, pentru o perioadă de 2 ani, începând cu data de 1 ianuarie 2023.

Membrii legislativului județean au fost de acord cu inițiativa președintelui Ionel Arsene, având în vedere faptul că vârstnicii din Piatra-Neamț au nevoie de un loc unde să se poată întâlni pentru socializare, lucru esențial pentru sănătatea lor fizică și mentală.

Organizația Pensionarilor din județul Neamț are drept scop apărarea drepturilor economice, sociale și culturale ale vârstnicilor. Pentru a-și atinge acest obiectiv, este nevoie de un spațiu unde să desfășoare activități organizatorice și recreative.

Vârstnicii au posibilitatea, în spațiu de pe strada Ștefan cel Mare, nr. 23 din Piatra-Neamț, pentru care s-a prelungit contractual de dare în administrare cu încă doi ani, să organizeze, ca și până acum, simpozioane cu ocazia omagierii unor mari scriitori, zile festive, ziua persoanelor vârstnice, Ziua Națională a României, astfel încât să creeze o comunitate activă și implicată în ciuda vârstei.

Prin diverse proiecte aprobate din fonduri nerambursabile, la Organizația Pensionarilor din județul Neamț – Filiala Piatra-Neamț s-au făcut cursuri de utilizare a calculatorului. De asemenea, s-a înființat o bibliotecă din donații, care este la dispoziția membrilor. De-a lungul timpului, pensionarii au participat la acțiuni de curățenie, la acțiuni de ajutorare a copiilor din centrele de plasament, dar și a bătrânilor din centrele de îngrijire.

Sursa: Comunicat de presă CJ Neamţ

Articolul anterior

Teren preluat de Consiliul Județean pentru proiectul de reabilitare a Muzeului Bicaz

Articolul următor

Reacţie PSD Neamţ la anunţul liberalilor cu privire la alocările pentru podul de la Luţca

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *