ISSN 2457 - 3973

Judecătoria Vaslui a admis liberarea condiţionată a lui Puiu Mironescu. Decizia poate fi atacată cu recurs.

Judecătoria Vaslui a admis, marţi (17 octombrie 2023), solicitarea făcută de Dumitru Ioan (Puiu) Mironescu şi propunerea formulată de Comisia pentru liberare condiţionată a Penitenciarului Vaslui.

Mironescu a fost condamnat în anul 2016 la o pedeapsă privativă de libertate de 15 ani, pentru că ar fi comandat punerea unei bombe artizanale sub maşina lui Bogdan Mararu.

Bomba a fost montată în noaptea de 10/11 ianuarie 2013 iar maşina ar fi explodat imediat ce ar fi fost pusă în mişcare.

Întreaga acţiune a fost interceptată şi supravegheată de autorităţi câteva săptămâni iar cei patru care au pus în aplicare planul au fost reţinuţi în cursul acelei nopţi, după ce au montat bomba. Pentru fapta comisă, aceştia au primit pedepse de 7, 9, 12 respectiv 15 ani de închisoare.

Puiu Mironescu a fost acuzat că a fost cel care a comandat şi pus la cale atentatul şi a fost condamnat la 15 ani de închisoare.

Încarcerat în Penitenciarul Vaslui, Puiu Mironescu a depus în septembrie 2023 o nouă cerere de liberare condiţionată care, după trei termene, a fost admisă de judecătorii vasluieni.

„În baza art. 587 Cod procedură penală raportat la art. 59 Cod penal din 1969, admite cererea formulată de către petentul condamnat MIRONESCU IOAN DUMITRU şi propunerea formulată de către Comisia pentru liberare condiţionată din cadrul Penitenciarului Vaslui. Dispune liberarea condiţionată a condamnatului MIRONESCU IOAN DUMITRU, anterior executării integrale a pedepsei de 15 ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 45/2014 a Curţii de Apel Bacău, mandat de executare nr. 49/2016. Atrage atenţia condamnatului asupra dispoziţiilor privind revocarea liberării condiţionate. În baza art. 275 alin. 3 Cod procedură penală, cheltuielile judiciare avansate de către stat rămân în sarcina acestuia. Constată că persoana privată de libertate MIRONESCU IOAN DUMITRU a fost asistată de către apărător ales”, precizează Judecătoria Vaslui.

Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 3 zile.

Nu este prima dată când Mironescu solicită eliberarea condiţionată, anterior acestei decizii fiindu-i refuzate solicitările.

După ce va fi pus în libertate, Puiu Mironescu are interdicţia încă 5 ani de a veni în Piatra-Neamţ, potrivit unei decizii judecătoreşti.

Articolul anterior

Incendiu la o gospodărie din Oglinzi! Pompierii au acţionat 12 ore pentru stingerea flăcărilor!

Articolul următor

Un nemţean a împlinit astăzi 100 ani şi s-a trezit cu poliţia la uşă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Cel mai popular