NewsAllert :

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

Municipiul Piatra-Neamț și orașul Bicaz au trecut în SCENARIUL ROȘU! La ce să ne așteptăm?!

Senatorul Dan Manoliu a demisionat din PSD Neamț! Candidează locul 1 Senat din partea PRO România!

Țigări de contrabandă vândute din camion la Alexandru cel Bun. Șoferul din Belarus a fost reținut.

Județul Neamț a depășit 5.000 cazuri COVID! Piatra-Neamț și Bicaz – aproape de SCENARIUL ROȘU!

  • 25 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Județul Neamț a trecut de 4.000 cazuri COVID! Un nou record în ultimele 24 ore: 124 cazuri!

Județul Neamț a depășit, sâmbătă – 10 iulie, pragul de 4.000 de cazuri de COVID-19.

Potrivit ultimelor date ale Grupului de Comunicare Strategică, cifra exactă este de 4.046 cazuri.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 124 de cazuri – un record negativ pentru județ, în doar o zi.

Rata infectărilor în ultimele 14 zile este în Neamț de 1,72 la mia de locuitori ceea ce poziționează județul pe locul 6 la nivel național.

Localitățile cu cele mai multe infectări comunitare înregistrate în ultimele 14 zile sunt Piatra Neamț și Roman, fiecare cu peste 200 cazuri.

La Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț, vineri erau ocupate 10 din cele 12 paturi de Anestezie Terapie Intensivă. În spitalele din Piatra-Neamț și Bisericani sunt internate aproape 380 persoane confirmate cu SARSCoV 2.

De la începutul pandemiei, la Neamț fost raportate 122decese – 58 de femei și 64 de bărbați, cu vârste cuprinse între 26 și 96 de ani, și având comorbidități, potrivit DSP Neamț.

În ultima perioadă au fost depistate și anchetate mai multe focare de familie și de colectivitate:

1. În cadrul Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni a fost depistat un focar Covid-19. În total sunt infectați 148 beneficiari și 39 de salariati. A fost instituită măsura de carantină a unității începând cu data de 05.10.2020 și tura de lucru -14 zile izolare/carantină în centru, 14 zile izolare/carantină la domiciliu. Beneficiarii au fost evaluați clinic de către medici specialiști desemnați de către Direcția de Sănătate Publică Neamț. Beneficiarii pozitivi, asimptomatici au fost izolați în centru iar cei cu simptome au fost izolați în spital. Salariații pozitivi au fost izolați la servici, spital sau la domiciliu. Membrilor familiilor salariaților pozitivi li s-a instituit măsura carantinei la domiciliu. Salariații negativi au fost carantinați într-o locație declarată de ei.

2. În cadrul Casei Județene de Asigurări de Sănătate Neamț a fost depistat un focar Covid-19. În total sunt infectați 10 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate în spitalele suport Covid din județul Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate, în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea a fost dezinfectată. Activitatea a fost suspendată până la data de 12 octombrie 2020.

3. În cadrul Judecătoriei Neamț a fost depistat un focar Covid-19. În total sunt infectați 5 salariati. Cazurile pozitive au fost izolate la Spitalul Județean de Urgență Piatra Neamț sau, urmare evaluării stării de sănătate, în cadrul Unității de Primiri Urgențe a Spitalului Județean de Urgență Neamț, la domiciliu. A fost instituită măsura carantinei contacților direcți. Unitatea va fi dezinfectată.

4. În Spitalul Municipal de Urgență Roman, în cadrul măsurilor aplicate de limitare a focarelor, au continuat testările, triajul și supravegherea epidemiologică. În urma testărilor personalului din ultimele zile, au fost confirmate 31 de cazuri la salariați, personal medical și administrativ. Persoanele au fost izolate în spitalele suport Covid din județ. Pacienții si personalul medico-sanitar sunt supravegheați clinic, epidemiologic și de laborator.Până în prezent nu au fost înregistrate focare în unități de învățământ.

Articolul anterior

Activitate suspendată în școli din Piatra-Neamț, Roman, Bicaz și mai multe comune! Iată lista cu TOATE școlile din Neamț!

Articolul următor

Primăria Târgu Neamț – investiții majore pentru extinderea rețelelor de apă, canalizare și gaz metan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *