NewsAllert :

Un şofer beat şi-a „parcat” autoturismul într-un magazin din municipiul Roman

Daniel Vasilică Harpa (preşedinte PSD Neamţ): „Există o linie roşie – pământul şi agricultura noastră!”

George Lazăr (preşedinte PNL Neamţ): „Aproape 9 milioane lei pentru modernizări şi asfaltări de străzi la Dumbrava Roşie!”

Şoferul care a accidentat mortal un pieton în Neamţ şi apoi a fugit, a fost reţinut de poliţişti

Preşedintele PNL Neamţ, George Lazăr: „Piatra Neamţ – oraş turistic, nu doar vis, ci un proiect care va deveni realitate!”

Pieton accidentat mortal în Neamţ! Şoferul a fugit dar a fost prins la Suceava!

Primăria Piatra-Neamţ elimină separatoarelor de trafic de pe B-dul 9 Mai – Strada Dimitrie Leonida

Opoziția, boicot la ședința CL Piatra-Neamț! Primarul Carabelea: „Au încercat să falimenteze orașul!”

O mamă şi fiul ei de 3 ani, spulberaţi pe o trecere de pietoni din Neamţ

Accident cu victimă în Piatra-Neamţ

Compania Nord-Arin din Pângăraţi, vizitată de ministrul Mediului şi echipa PNL Neamţ condusă de George Lazăr

O casă din Neamţ a fost distrusă în urma unui incendiu izbucnit de la o lumânare

Campania PSD Neamţ – „De Crăciun, Împreună!” – a ajuns la Pângăraţi

Consilierul judeţean Silviu-Bogdan Ardeleanu (PNL Neamţ): Dacă aţi avut un nod în gât văzând şcoala din Ciugud, fiţi bucuroşi că …”

Deputatul PNL Tudor Polak anunţă o nouă investiţie, de 13 milioane lei, în comuna Ştefan cel Mare – judeţul Neamţ

  • 10 decembrie 2023

ISSN 2457 - 3973

Jumătate dintre prefecţi vor fi schimbaţi! Vlad Angheluţă în care ”jumătate” o să fie?

Purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, a anunțat, miercuri, că probabil până la sfârșitul lunii vor fi schimbați un „număr semnificativ” de prefecți. Reprezentanţii Guvernului au nuanţat şi au spus că jumătate dintre prefecţii în funcţie au obţinut calificativul ”nesatisfăcător” ceea ce echivalează cu destituirea.

„A fost o trecere în revistă a activității lor (a prefecților — n.r.) și o analiză a comportamentului, atât în ceea ce privește capacitatea de a reacționa, cât și dorința de a nu se implica politic în campania electorală. Sigur că această evaluare s-a făcut, vor urma în cel mai scurt timp, probabil până la finalul lunii, schimbări care vor viza un număr semnificativ de prefecți”, a spus Suciu, după ședința Executivului.

În lumina ultimelor evenimente de la Neamţ şi a declaraţiilor făcute de liderii PNL că vor face plângere la Guvern împotriva prefectului Ioan Vlad Angheluţă, întrebarea care se pune acum este dacă actualul prefect va fi în categoria celor care rămân sau pleacă.

”Sunt presiuni ale PSD prin intermediul Prefecturii asupra PNL dar şi asupra PSD, și știu ce spun. Această tentativă de intimidare nu va avea nici un rezutat cum nici cele două tentative, din aprilie 2015, de a schimba pe primarul Dragoș Chitic, nu le-au reușit. Solicităm demisia prefectului Angheluţă pentru că fie nu cunoaşte legea, fie încalcă legea. Vom înainta această solicitare şi factorilor de decizie din Guvern. De asemenea, nu vom da curs solicitărilor fără fundament și vom face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva prefectului. Niciodată un prefect nu a avut atribuţii de a verifica un partid politic şi este un abuz ceea ce a făcut”, a declarat, duminică, deputatul Mugur Cozmanciuc, președintele PNL Neamț.

”Vom informa atât premierul cât şi ministrul de Interne despre aceste abuzuri şi sper că demersurile noastre vor contribui esenţial, negativ, la evaluarea prefectului care este în curs. Acest prefect este aservit total PSD și vom cere demiterea de urgenţă”, spunea şi senatorul Eugen Țapu Nazare.

Prefectul Ioan Vlad Angheluţă a respins categoric acuzaţiile. În acest moment, el se află în concediu de odihnă.

Dacă va fi schimbat din funcţie, Ioan Vlad Angheluţă va merge în funcţia de director al Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei Tîrgu Neamţ. El a susţinut, în mandatul de prefect, un concurs pentru ocuparea acestei funcţii. După ce a câştigat concursul s-a suspendat din funcţia de director ca să îşi continue mandatul de prefect.

Se naşte o întrebare asupra căreia nu vom zăbovi acum: ca să se poată autosuspenda din funcţia de director trebuia să fie măcar o clipă pe acea funcţie, ceea ce însemna automat că nu putea fi în acelaşi timp şi prefect. Cum a reuşit această performanţă?

A mai fost un caz similar, tot la Prefectura Neamţ, în raport cu o funcţie câştigată la Consiliul Judeţean Neamţ!

 

Articolul anterior

Lacul Bîtca Doamnei este în continuare infestat cu clostridium perfringens! Autorităţile spun că apa de la robinete este potabilă!

Articolul următor

Laude şi critici la Centrele de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihiatrică Războieni şi Păstrăveni

Un comentariu

  • Asta patesti daca aplici legea in tara asta.Sare PNL-ul in sus si cere schimbare.Se pleca de la premisa:Cine nu-i cu noi e impotriva noastra.Politica de 25 de ani…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *