ISSN 2457 - 3973

La Piatra-Neamţ, nevaccinaţii nu pot participa la mitinguri … împotriva vaccinării anti-COVID

Persoanele nevaccinate împotriva SARS-CoV-2 nu pot participa în Piatra-Neamţ la mitinguri, inclusiv la cele împotriva vaccinării.

Paradoxul vine din Hotărârea Guvernului nr. 932/2021 care stabileşte restricţiile în localităţile cu incidenţă peste 6 la mie. Iar Piatra-Neamţ, alături de Pângăraţi, Girov, Dobreni şi Farcaşa se află în această situaţie.

Printre restricţiile care se aplică în astfel de cazuri se numără posibilitatea participării la mitinguri doar a persoanelor vaccinate cu schema completă de 10 zile, sau a celor trecute (oficial) prin boală, vindecate de cel puţin 15 zile dar nu mai mult de 6 luni.

Ori persoanele care s-au vaccinat sau cele care au trecut prin boală (majoritatea aleg apoi vaccinarea) sunt fix cele care nu au motive să protesteze.

Un alt paradox al legii este că la mitinguri, participanţii trebuie să poate obligatoriu mască de protecţie. Deci cei care vor să protesteze împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie trebuie …. să poarte mască de protecţie.

Prevederea din Hotărârea de Guvern trebuie a fost preluată şi în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Neamţ, pentru că aşa prevede legea.

Spre exemplu, la articolul 11 din hotărârea CJSU Neamţ de miercuri (6 octombrie 2021), care vizează municipiul Piatra-Neamţ, se stipulează că:

„Se permite, în condiţiile Legii nr. 60/1991, republicată, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane şi cu purtarea măştii de protecţie, în municipiul Piatra Neamț (6,30), unde se constată că incidenţa cumulată a cazurilor la 14 zile este mai mare de 6/1.000 de locuitori. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2”.

Noi aşteptăm cu interes primii pietreni vaccinaţi împotriva COVID care vor protesta … împotriva vaccinării.

Newsallert susţine cu tărie campania de vaccinare dar lasă totodată liberul arbitru fiecăruia dintre cetăţeni. Acest articol nu are rolul de a încuraja/descuraja vaccinarea ci doar arată cum, de multe ori, litera legii este şchioapă.

Articolul anterior

ISU Neamţ angajează 10 subofiţeri la Intendenţă, Relaţii Publice, Popotă sau Arhivă

Articolul următor

Piatra-Neamţ are 7,58 incidenţă COVID, sâmbătă – 9 octombrie. Iată situaţia din fiecare localitate din Neamţ.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *