NewsAllert :

Prefectul George Lazăr îi ordonă lui Arsene să pună un profesionist în locul managerului-politruc de la Spitalului Județean

DSP Neamț își trimite la Suceava unul dintre cei mai buni medici

Primarul de Roman a pierdut definitiv procesul de incompatibilitate! Rămâne pe funcție și poate candida!

Coronavirus/Date oficiale în Neamț: 107 cazuri pozitive, 5 decese, un pacient vindecat!

O femeie de 75 ani a murit în Spitalul Județean Neamț din cauza coronavirusului! Este a cincea victimă din județ!

Explicații suplimentare cu motivele pentru care puteți ieși din casă fără să fiți amendați (Grupul de Comunicare Strategică)

Nu e o glumă! Pe 1 aprilie, pompierii nemțeni au intervenit la 5 incendii de vegetație uscată!

Un primar din Neamț cere redeschiderea Bisericilor! ”Oamenii strigă disperați de dorul Sfintelor Liturghii!”

O femeie de 45 ani, din Târgu Neamț, a patra victimă din județ din cauza coronavirusului

Un poștaș din Neamț oferă pensionarilor măști gratuite! ”Mi se rupe inima, sunt disperați!”

Șapte măsuri esențiale luate de Primăria Piatra-Neamț în lupta împotriva coronavirusului

Viceprimarul Gavrilescu: ”PMP cere crearea unui portal cu informații în timp real despre COVID-19, pe fiecare stradă!

Drumurile județene din Neamț, dezinfectate cu 4 cisterne

Cozmanciuc: Parlamentarii PNL au propus impozitarea pensiilor ”nesimțite” cu până la 95%!

Coronavirus/ Dosar penal pentru o femeie din Piatra-Neamț! ”A uitat” să spună la spital ceva esențial!

  • 3 aprilie 2020

ISSN 2457 - 3973

Laurențiu Dulamă, la un pas de excludere din PMP Neamț

Vineri se joacă soarta politică a lui Laurențiu Dulamă în PMP Neamț. De la ora 16.30 are loc ședința Biroului Politic Județean a partidului în care va fi analizată decizia lui Dulamă de a vota, alături de PSD și ALDE, în ședința Consiliului Județean de marți, împotriva introducerii pe ordinea de zi a unui proiect de repartizare a 20,5 milioane lei către primării din județul Neamț.

Proiectul a fost inițiat de PNL dar nu a ajuns pe ordinea de zi a ședinței din cauza votului majoritar al PSD-ALDE-Dulamă (PMP).

Votul lui Laurențiu Dulamă a fost în contradictoriu cu decizia PMP de a susține proiectul liberalilor prin care primăriile (PSD, ALDE, PNL și PMP) primeau bani pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală, de infrastructură şi pentru cheltuielile de funcţionare. Asta cu atât mai mult cu cât și ALDE, în ciuda declarațiilor de la centru privind ruperea protocolului de colaborare cu PSD, a mers tot pe mâna social-democraților.

Președintele filialei PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu, a declarat pentru newsallert.ro că în ședința BPJ de vineri va fi analizat votul dat de Dulamă alături de PSD și ALDE.

Gavrilescu a precizat că știe de ”jocul strâmb” al unuia/unora din PMP și că vineri ar putea fi propusă retragerea sprijinului politic pentru Laurențiu Dulamă. Cu alte cuvinte, excluderea lui Dulamă din partid ceea ce echivalează cu pierderea mandatului de consilier județean și vicepreședinte al CJ Neamț.

”PMP trebuia să susțină acel proiect pentru că toate localitățile au nevoie de acei bani. Era normal ca aceste discuții să aibă loc din timp, să poată fi studiate și analizate. PMP a lăsat la libera alegere a consilierilor județeni cum vor susține proiectul dar le-am recomandat să îl susțină pentru că toate unitățile administrativ-teritoriale au nevoie de bani. Acum, că unii joacă strâmb, este altă poveste. Vineri se va face o analiză pe votul dat (de Laurențiu Dulamă – n.r.) și există posibilitatea retragerii sprijinului politic”, a declarat președintele PMP Neamț, Bogdan Gavrilescu.

Rămâne de văzut care va fi în practică decizia pe care Biroul Politic Județean al PMP Neamț o va lua în ședința de vineri și dacă excluderea (retragerea sprijinului politic) în privința lui Laurențiu Dulamă a fost doar declarativă. Pentru că există deja un curent de opinie conform căruia PMP s-a întors în alianță cu PSD.

Biroul Politic al PMP Neamț va oferi vineri răspunsul la întrebarea: ”Cine conduce PMP Neamț? PSD sau Bogdan Gavrilescu și echipa PMP?”

Articolul anterior

PSD Neamț taie din fondurile propriilor primării

Articolul următor

Consilierii județeni ai PNL Neamț solicită ședință extraordinară pentru alocarea fondurilor către primării

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *