ISSN 2457 - 3973

Laurențiu Leoreanu (vicepreședinte Camera Deputaților): ”Cheile Bicazului aparțin județului Neamț!”

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Laurențiu Dan Leoreanu (deputat PNL de Neamț), a salutat decizia Curții de Apel Ploiești care a dat câștig de cauză județului Neamț, în disputa cu județul Harghita privind Cheile Bicazului.
”Cheile Bicazului reprezintă un obiectiv turistic foarte important și un simbol al județului Neamț. Subliniez acest lucru, pentru că această zonă a făcut subiectul unor dezbateri intense, la nivel juridic, întinse pe ani și ani. Prin muncă, ambiție și implicare, pe toate palierele, s-a reușit ca ieri să se obțină o decizie definitivă și irevocabilă, așteptată de toți nemțenii și pe care noi o consideram normală: Cheile Bicazului aparțin județului Neamț! O mențiune specială pentru domnul prefect George Lazăr și domnul primar al comunei Bicaz Chei – Gheorghe Oniga, cei care s-au aflat în prim-planul acestui demers”, a declarat deputatul PNL Laurențiu Dan Leoreanu, vicepreședinte al Camerei Deputaților.

Miercuri, Curtea de Apel Ploiești a admis excepția imposibilității contestațiilor invocată de Prefectura Neamț.

”Respinge contestațiile în anulare, ca inadmisibile. Obligă contestatarii Municipiul Gheorgheni și UAT Județul Harghita la plata către intimata Comuna Bicaz-Chei a sumei de 8000 lei, câte 4000 lei fiecare. Irevocabilă. Sentința pronunțată în ședința publică, azi, 13.01.2021”, se arată în minuta pronunțării instanței.

Astfel, Harghita a pierdut definitiv și irevocabil procesul intentat județului Neamț prin care solicita mutarea graniței astfel încât să obțină circa 5.000 hectare (inclusiv Cheile Bicazului).

Articolul anterior

Surpriza veche de 2.500 ani descoperită de polițiștii nemteni în urma unor percheziții

Articolul următor

Deputatul Oana Bulai: ”PSD va prezenta în Parlament un proiect de buget paralel, ca oamenii să vadă minciuna Guvernului Cîțu!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *