ISSN 2457 - 3973

Liberalii, cu ochii pe CJ ca pe butelie! Dana Soroceanu: ”Legal, am 10 zile să semnez hotărârea de alegere a președintelui CJ!”

Liberalii nemțeni sunt cu ochii pe CJ ca pe butelie! Aceștia așteaptă să vadă dacă hotărârea de alegere a lui Ionel Arsene în funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț va fi semnată de legalitate de secretarul județului, Dana Soroceanu, și eventual de prefectul Niculina Dobrilă.

Marți, Dana Soroceanu a declarat pentru newsallert.ro că legea îi permite un interval de 10 zile în care să ia o decizie.

”Legal, am la dispoziție 10 zile în care pot semna, sau nu, hotărârea”, a declarat Dana Soroceanu.

Rugată să ofere un răspuns clar dacă a semnat sau nu respectiva hotărâre, Dana Soroceanu a evitat un răspuns și a oferit aceeași explicație a termenului legal. Astfel, a lăsat să se înțeleagă că nu ar fi semnat, deocamdată, hotărârea de alegere a președintelui CJ Neamț. Însă nici nu a spus dacă o va semna.

Însă până la împlinirea termenului legal de 10 zile, secretarul județului este obligat să adopte o poziție juridică. Ce-i drept, și în legislatura trecută, Dana Soroceanu a avut rezoluții de nelegalitate a unor hotărâri care însă au intrat în vigoare, nefiind atacate de fostul prefect.

Acum, situația este mult mai delicată iar cei din PNL au declarat și în timpul ședinței de CJ dar și într-o conferință de presă că, dacă secretarul județului și/sau prefectul vor semna de legalitate hotărârea de alegere a președintelui CJ Neamț, vor depune plângeri penale pentru abuz în serviciu și vor ataca hotărârea în Contencios-Administrativ.

Consilierii PNL Neamț spun că secretul votului privind alegerea președintelui CJ Neamț a fost încălcat după ce consilierii din majoritatea PSD-ALDE-PMP și-au arătat votul către liderii de partid.

“Hotărârea de Consiliu Judeţean adoptată printr-o fraudă, dacă va fi validată prin semnătură, analizăm posibilitatea formulării unei plângeri penale atât împotriva prefecturii  cât şi a secretarului judeţului pentru că au participat şi au  asistat pasivi la o infracţiune. Totodată analizăm şi posibilitatea contestării în Contencios Administrativ a Hotărârii de CJ demonstrând prin dovezi că s-a încălcat legea. În afară de aceste demersuri pe care le vom analiza, din punctul meu de vedere  doamna prefect ar trebui să demisioneze sau să fie demisă de organele competente.  De legalitatea oricărui act administrativ răspunde doamna prefect  şi atunci toate actele administrative adoptate de autorităţile locale intra mult sub incidenţa îndoielii.  Noi  nu am solicitat decât respectarea legii , iar din momentul în care am constatat că aceasta nu se  respectă, nu ne-am făcut părtaşi la ilegalitate şi am părăsit sala. O şedinţă care s-a desfăşurat cu încalcarea legii conduce în mod automat la ilegitimitatea mandatului preşedintelui de Consiliul Judeţean şi a vicepreşedinţilor”, a declarat, ieri, avocatul Monica Anton, consilier județean PNL.

Articolul anterior

Trei în unu! Ionel Ciubotaru este viceprimar, primar interimar și primar cu mandat validat la Roznov!

Articolul următor

O parte din clădirea Primăriei Piatra Neamț a fost retrocedată de instanță

2 Commentarii

  • Soroceanu e pusa de liberali pe functie asa ca… Sau poate ca, in stilul traditional de pe Cuiejdi, va musca mana care a hranit-o si va pupa-ntre fese pesedeul 🙂

  • Ca si dna prefect, dna Soroceanu va semna hotararea pentru ca au fost prezente in sala si daca ar fi avut ceva de contestat s-ar fi intamplat in timpul sedintei. Oricum, prestatia dnei prefect a fost de toata jena. Timorata si putin nepregatita profesional. Pacat! Viitorul nu suna bine pentru nemteni!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *