ISSN 2457 - 3973

Liberalul Florin Hopșa despre Ionel Arsene: ”Un bărbat politic ar fi venit să discute rectificarea bugetară”

Așa cum era de așteptat, președintele CJ Neamț, social-democratul Ionel Arsene nu a onorat invitația lansată de consilierii județeni ai PNL de a participa, la sediul partidului, la o discuție pe tema rectificării bugetare.

Consilierii Florin Hopșa și Bogdan Buhușanu au așteptat dincolo de sfertul academic iar într-un final au răspuns atitudinii președintelui CJ Neamț.

”Președintele Consiliului Județean Ionel Arsene nu a onorat invitația PNL a de veni să discutăm pe marginea proiectului de rectificare bugetară. Un  bărbat politic ar fi venit, însă, în schimb, el lansează atacuri gratuite la adresa noastră pe pagina de Facebook, clamând că este sincer interesat de soarta nemțenilor. Când trebuia să acționeze, să demonstreze că este interesat, nu a făcut-o! Nu înțelegem de unde această încăpățânare păguboasă, având în vedere că de fiecare dată ne spune să facem administrație, nu politică. Am fi vrut și noi să vedem că face administrație! Dacă nu îi convenea să vină la sediul PNL putea să propună un alt loc de întâlnire, pentru a avea dezbaterea, mai mult decât necesară, pentru proiectul de rectificare al bugetului județului Neamț. Mai mult chiar, din cauza acestor tărăgănări primăriile din județ rămân fără banii, de care au nevoie ca de aer, pentru a continua proiectele de dezvoltare, deja demarate! Da, președintele Consiliului Județean Neamț a demonstrat astăzi că nu îi pasă de nemțeni”, Florin Hopșa liderul consilierilor județeni liberali.

”Așa cum am spus în conferința de presă de săptămâna trecută astăzi împreună cu liderul consilierilor liberali județeni Florin Hopșa am venit pregătiți să purtăm dezbaterea privind rectificarea proiectului de buget al județului Neamț, precum și proiectul privind alocarea sumei din impozit pentru UAT-uri. Așa cum era de așteptat domnul Ionel Arsene, sau vreun alt reprezentant, delegat al președintelui Consiliului Județean, nu au binevoit să aloce din timpul lor pentru această dezbatere. Acest tip de comportament ne arată că toate atacurile la adresa consilierilor PNL sunt simple acțiuni populiste, care nu au nicio legătură cu interesul cetățenilor. Îi solicit președintelui Consiliului Județean să explice de ce împiedică bunul mers al județului Neamț”, Bogdan Buhușanu consilier liberal.

Evident că pe tema rectificării bugetare s-ar putea scrie multe dar avem timp și de aici încolo. Asta pentru că fără majoritatea de două treimi (pe care nu o are nimeni), proiectele care se referă la bani nu pot fi aprobate. Asta înseamnă că nici rectificarea bugetară propusă de majoritatea PSD-ALDE-Dulamă nu va trece dar nici proiectul de alocare a banilor din cota pe impozit aflată la dispoziția CJ, inițiat de consilierii PNL, nu va avea succes.

Tocmai din acest motiv, o negociere/discuție/ pe cele două proiecte era vitală. Liberalii au băgat primii sabia în teacă și au solicitat o discuție pe acest subiect. PSD-ul, prin președintele Ionel Arsene, a declinat invitația fără a motiva până acum atitudinea.

Noi nu tragem concluzia și nici nu dăm verdictele acestui eșec. Nici măcar nu știm al cui este: al PSD-ului, al PNL-ului sau, în fapt, al tuturor nemțenilor.

Despre motivul invitației președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, la întâlnirea de astăzi, puteți reciti aici

Articolul anterior

Tâlhari din Piatra-Neamț, căutați de polițiști! Îi cunoașteți?

Articolul următor

Trufe de 2.000 de euro, găsite asupra unui bărbat din Bârgăuani

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *