ISSN 2457 - 3973

Liviu Harbuz îi cere primarului interimar Dragoş Chitic clarificări urgente pe tema executării silite a oraşului Piatra Neamț

Comunicat de presă

Solicit domnului primar interimar Dragoș Chitic și persoanelor care au ocupat de-a lungul timpului funcții de viceprimar sau consilier – în calitate de candidați la Primăria Municipiului Piatra Neamț – să aducă clarificări publice în legătură cu posibilitatea executării silite a Primăriei Piatra Neamț pentru suma de 42.164.260,57 lei, Primăria garantând creditul pentru SC Perla Invest SRL în anul 2007, în momentul finanțării telegondolei.

Așa cum am prezentat în data de 7 aprilie în cadrul emisiunii “Proiect de țară” – o dezbatere a candidaților pentru primăria Piatra Neamț -, creditul garantat de Primărie pentru SC Perla Invest SRL poate afecta grav funcționarea instituției.

La acel moment, domnul primar interimar Dragoș Chitic îmi sugera că de  la București lucrurile se văd altfel decât de la Piatra Neamț, dar astăzi se dovedește că la acel moment eu am spus adevărul iar Dragoș Chitic a mințit.

 

Pentru confirmare, stă mărturie soluția dată pe 20 aprilie 2016 în dosarul nr. 2701/279/2016, în care instanța de judecată a hotărât să admită cererea de încuviințare a executării silite formulată de executorul judecătoresc Nicolae Daniel Pâncescu și a aprobat-o “prin toate formele” pentru titlul executoriu reprezentat de contractul de credit la termen nr. 1/1.02.2007, încheiat între ALPHA BANK ROMÂNIA, debitoarea SC PERLA INVEST SRL și debitorul garant MUNICIPIUL PIATRA NEAMȚ, precum și Anexa  nr. 1 la contractul de credit, adică Acord de garantare prin venituri proprii, etc.

Banca va putea executa silit primăria Piatra Neamț pentru suma de 42.164.260,57 lei, credit și penalități.

Soluția instanței este clară și “FĂRĂ CALE DE ATAC”.

Deși soluția a fost dată de către instanță pe 20 aprilie 2016, domnul primar interimar a tăcut chitic și a continuat să-și organizeze campania electorală pe bani publici (vezi aniversarea a 525 de ani de la atestarea documentară a Curții Domnești).

Cetățenii municipiului Piatra Neamț trebuie să înțeleagă că ei vor plăti din buzunarul lor această datorie ca și multe alte datorii generate de către administrarea defectuasă a bugetelor de către PDL, transformat în PNL, de-a lungul a celor aproape 12 ani de guvernare locală galben-portocalie.

În același timp, sesizez și instituțiile abilitate ale statului să evalueze încadrarea juridică a acțiunilor primarului interimar Dragoș Chitic în sensul dezinformării populației și lipsei de transparență în legătură cu situația financiară a Primăriei Municipiului Piatra Neamț.

Este o situație fără precedent pentru care primarul interimar Dragoș Chitic trebuie să răspundă public. El, împreună cu toți cei care au asistat și au fost complici la dezinformarea opiniei publice.

Fac un apel public către locuitorii municipiului Piatra Neamț să nu asiste pasivi la demersuri care pot afecta grav viața comunității.

Este trist că primarul interimar Dragoș Chitic oferă pietrenilor un astfel de cadou în apropierea Sărbătorilor Pascale.

La fel de vinovați sunt cei care îl încurajează, protejează și manipulează pe Dragoș Victor Chitic.

Pentru transparență și pentru o mai bună informare a pietrenilor, îl invit pe domnul primar interimar Dragoș Chitic la o dezbatere publică pe tema datoriilor primăriei.

Interesul public obligă la astfel de clarificări.

Fac un al doilea apel public către toți reprezentanții instituțiilor de presă din Piatra Neamț să ia în serios acest subiect și să inițieze demersuri în sensul organizării unor dezbateri publice cu participarea tuturor candidaților la funcția de primar al Municipiului Piatra Neamț.

Deputat Liviu HARBUZ,

Candidat la funcţia de Primar de Piatra Neamţ

Articolul anterior

Piatra Neamț este pe un butoi cu pulbere! Se cere executarea silită a Primăriei pentru 10 milioane euro!

Articolul următor

Dragoş Chitic despre riscul executării silite a Primăriei: Gestionăm situația! Ionel Arsene: Să îşi dea demisia urgent!

5 Commentarii

  • Incep sa apara ,,roadele,,activitatii domnului Stefan si acelor care l-au sustinut ani de zile,.Normala si fireasca solicitarea domnului deputat Liviu Harbuz.Aspectele prezentate despre modul in care a fost falimentata Primaria Piatra Neamt ,au facut obiectul dezbaterilor cu cetatenii ,iar semnalul dat a fost prezentat intr-o emisiune televizata.Sa vedem ce solutii ofera domnul Chitic ,pentru ca institutia pe care o conduce sa functioneze la parametrii normali.

  • se trezeste si domnu harbuz, dupa ce nimeni n-a auzit de el in ultimii ani… sa faca ceva de bine prin oras… ii putem sugera sa se duca la bucuresti, mai ales ca acum se imparte ciolanul in sanul psd, zgonea a plecat, poate gaseste si domnu harbuz vreo functie pe acolo

  • Cum de are curaj d-nul Harbuz sa preia administratia unui oraș ingropat in datorii?Si cu ce bani va asigura dezvoltarea si infrastructura pe viitor?E usor sa vii in prag de alegeri si sa speculezi greselile antemergatorilor!Eu locuiesc intr-un bloc din centrul orasului care nu a vazut nici pe hartie si nici in realitate un sprijin din partea Primariei,nu este acoperit,nereabilitat termic,iar scarile din 1965 stau sa se prabuseasca!Si,recunosc,platesc anual,tot felul de taxe,dar mai ales,taxa EDILITARA!

  • Oameni buni, faliment scrie pe oras. Toti golanii angajati in alegeri o stiu. Nefericitul Chitic e terminat. Pentru ca ne-a mintit cu tupeu. L-a auzit cineva, vreodata, sa articuleze ceva cuvinte la adresa lui Pinalti? A zis ceva turma de liberali de ocazie? Asta e, spor la vot.

  • ma bucur ca liviu s-a bagat in acest subiect,subiect ce priveste pe toti cetatenii orasului.pentru a fi si mai convingator ar trebui sa vina cu lista rusinii adica a consilierilor locali care au votat pentru imprumut si care erau in solda lui stefan.faptul ca asa era atunci si nimeni nu se putea opune nu are relevanta trebuia sa-si dea demisia.sa nu uita de marele finantist bogdan puscasu.ascultam intr-o zi in bazar unde un smecher de-a lui stefan povestea cat banet a castigat el de pe urmele lui stefan.poate se trezeste si dna-ul sa verifice si sa faca rechizitoriu cu jaful de la p.neamt.dati-ne lista rusinii sa nu ii mai votam odata pe lingaii lui stefan.capul de lista sa fie chitic,acest anonim cu tupeu.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *