ISSN 2457 - 3973

Liviu Harbuz, scrisoare deschisă: ”Către primarul MEU interimar, Dragoș Chitic”

SCRISOARE DESCHISĂ

Către primarul MEU interimar, Dragoș Chitic,

Vă scriu această scrisoare întrucât până la alegerile ce urmează, fie că vreau, fie că nu, sunteți și primarul meu, iar eu, de la primarul meu îmi doresc în primul rând să perceapă corect mesajele ce i se adresează.

Observ că în ultima vreme se întâmplă tot mai des să îmi răstălmăciți cuvintele și de aceea aș dori să fac câteva clarificări.

Constat că vă place să pozați în victimă, acuzând în stânga și în dreapta că sunteți persecutat, că dușmanii vă înconjoară și vă agresează, iar pentru acest motiv aș vrea să fac câteva precizări:

În cadrul dezbaterii difuzată de televiziunea Digi24 v-am spus DOAR că ne ascundeți adevărul, că încercați să prezentați situația actuală ca fiind o stare de normalitate, fără a expune situația reală din Primăria Piatra Neamț.

Am greșit că am sesizat lipsa de transparență?! Repet: NU v-am acuzat, așa cum insinuați, de faptul că ați aprobat garantarea creditului pentru societatea Perla Invest, dar dumneavoastră, în cadrul conferinței de presă de ieri, ați ales să vă scuzați pentru fapte de care NU v-a acuzat nimeni. Dar în același timp alegătorii mă întreabă de ce totuși n-ați negociat cu banca termenii unei eventuale re-eșalonări, astfel încât să nu puneți în pericol Primăria și prin asta să ne expuneți pe noi, contribuabilii, la penalități și majorări de intarziere?!

Adică aș vrea să vă întreb: oare dumneavoastră cum vă puteți uita în ochii angajaților Primăriei și în cei ai propriului dumneavoastră electorat știind că îi expuneți financiar?

Vă simțiți confortabil numai când sunteți înconjurat de grupul dumneavoastră de interese sau, mă scuzați, de acei funcționari din Primărie care vă fac campanie electorală pe bani publici? Vă simțiți bine numai când mai prindeți câte un utilaj care simulează niște lucrări de infrastructură sau în mijlocul unor admiratori frumos așezați în jurul dumneavoastră pe la diverse evenimente organizate de Camera de Comerț și Industrie?

V-am arătat ce înseamnă o acțiune de ecologizare făcută cu ajutorul voluntarilor și nu cu ajutorul angajaților Poliției Locale, instituție aflată în subordinea dumneavoastră. V-am vorbit despre securitatea cetățeanului, iar dumneavoastră simulați un sistem de supraveghere video cu doar 10 camere. V-am semnalat faptul că cele 5 info-point-uri nu funcționează, dar acolo nu ați mai reușit să simulați nimic pentru că este vorba de soft.

V-am spus că în Piatra Neamț nu sunt locuri de muncă, iar dumneavoastră v-ați lăudat cu cele aproape 3000 de locuri de muncă înființate într-un an de zile doar de firma Grup Est Security, mecanism la care dumneavoastră nu v-ați adus în niciun fel aportul.

V-am spus că ascundeți corespondența cu creditorul societății Perla Invest și mi-ați răspuns că am trăit la București și nu cunosc realitățile orașului meu.

Ba le cunosc domnule primar interimar și chiar mai bine decât dumneavoastră.

Când v-am spus că Primăria este debitorul garant și poate fi executată de către bancă, ați protestat. De pe data de 20 aprilie, când instanța de judecată a hotărât să admită cererea de încuviințare a executării silite și a aprobat-o “prin toate formele” și fără cale de atac, de ce nu ați comunicat pietrenilor nimic? Poate pentru că vreți să ascundeți realitatea? Poate pentru că nu vă place transparența? Faceți la fel ca pe Facebook, vreți să cenzurați și să ștergeți orice nu vă convine?

De ce a fost nevoie ca presa și eu, personal, să vă cerem un punct de vedere la 6 zile după decizia instanței?

Cum explicați alegătorilor faptul că în conferința de presă de ieri ați avut lipsa de inspirație să acuzați banca creditoare că s-a grăbit să vă execute tocmai în campania electorală, deși ați avut un an de zile să negociați cu banca, dar nu ați fost în stare și asta în contextul în care dumneavoastră spuneți că ați avut o înțelegere cu banca pentru preluarea creditului de către Primăria Piatra Neamț. Păi, hotărâți-vă! Sunteți sau nu partener cu banca?

Ce o să spuneți dacă, peste câteva zile, se va produce executarea societății Perla Invest?

O să ne spuneți că asta a fost strategia și că este bine?

De ce nu ieșiți să ne explicați din ce veți plăti datoria către bancă?

Deși nimeni nu se bucură de situația financiară a primăriei, nu credeți că proasta gestionare a relației cu creditorii și iată, acum, executarea silită iminentă VI SE DATOREAZĂ?!

Eu, personal, sunt cel mai îngrijorat și sunt convins că pietrenii vor vota pentru schimbare, pentru că s-au săturat de investiții nerentabile pentru cetățeni, dar foarte rentabile pentru cei care administrează aceste investiții.

De ce nu ne spuneți nouă, cetățenilor din Piatra Neamț, că noi vom plăti această datorie și mai ales dobânzile și penalitățile?

În virtutea obiceiurilor proaste ale PDL-ului din care cu onoare ați făcut parte, ați apelat ieri la pomeni electorale, așa cum au făcut-o PDL-iștii în ultimii 12 ani la Piatra Neamț??

Le-ați oferit ieri câte o lumânare. Foarte frumos gestul dumneavoastră, mai ales acum în Săptămâna Patimilor.

Mă roagă bătrânii, domnule primar interimar, să vă-ntreb: credeți că ne mituiți cu lumânări chinezești rămase nevândute? Chiar aici s-a ajuns cu jignirea?!

Este revoltător! Nu ați mai avut găleți portocalii, n-ați mai avut făină, zahăr și ulei? Voi cei de la PDL, vopsiți în PNL, n-ați mai găsit altceva cu care să încercați să mituiți votanții, decât lumânarea pentru noaptea de Înviere?

De ce nu le povestiți oamenilor cum le-ați tăiat salariile, pensiile, alocațiile pentru copii, cum le-ați închis spitalele, ca acum să le dați lumânări?

Nu o să vă judece doar cetățenii, domnule primar interimar, o să vă judece și Dumnezeu pentru disprețul pe care îl aveți pentru oameni crezându-i atât de săraci spiritual încât să vă folosească lumânarea de parafină în noaptea de Înviere. Și totuși, dacă tot ați vrut să împărțiți lumânări, nu era mai bine să le cumpărați din lăcașurile sfinte așa cum recomandă Biserica Ortodoxă, mai precis, lumânări din ceară curată?

Nu m-aș mira să fi cumpărat până și lumânările din banii pietrenilor, că în rest, totul a fost cumpărat pe banii lor.

Și dacă nu e așa, vă provoc în continuare la o dezbatere publică pentru a stabili adevărul.

Vă urez sărbători fericite domnule primar interimar și mă rog la Dumnezeu să vă ierte păcatele.

Cu deosebit respect,

Cetățean

Liviu HARBUZ

PS: Să știți, domnule primar interimar, și în 1907 boierii le-au dat o masă și o lumânare țăranilor înaintea de a se răscula!

Articolul anterior

Liviu Harbuz: Doctorul Costache Andone a fost un reper moral și profesional!

Articolul următor

PNL Neamț inițiază dezbateri pentru master-planul local de infrastructură rutieră

Un comentariu

  • Foarte tare continutul textului, desi e prea lung. Pe adevar, pe dureri si fapte, de ce nu-l cauta nimeni de semnaturi si afaceri grele pe numitul Bogdan Puscasu, mare city-manager?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.