NewsAllert :

Două orașe și 3 comune din Neamț sunt tot în Zona Roșie! Situația pe fiecare localitate – luni, 26 octombrie!

Iată ce restricții intră în vigoare de duminică seara (25 octombrie) în Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina

UDMR n-are organizație în Neamț, dar are candidați la parlamentare! Levente și Zoltan vor să vă reprezinte!

Petreceri ilegale întrerupte de polițiștii din Neamț! Din seara aceasta intră în vigoare noi restricții!

Șapte focare COVID sunt active în Neamț! La Spitalul Județean Neamț sunt două focare: la UPU și Cardiologie!

Panică la un restaurant din Piatra-Neamț după ce a izbucnit un incendiu

Vezi incidența cazurilor COVID din localitatea ta! Lista cu toate orașele și comunele din Neamț! (vineri, 23 octombrie)

Lista cu toate școlile din Neamț și modul în care funcționează din 26 octombrie 2020

Școli ÎNCHISE 14 zile la Piatra-Neamț, Bicaz, Girov și Gârcina! Cafenele, barurile și restaurantele SE ÎNCHID la interior! (video)

Tânăr de 18 ani – mort în accident rutier la Borlești! Mașina s-a rupt în două!

Bărbat scos mort dintr-o fântână din Pângărați

CJSU Neamț aprobă astăzi: școlile din Piatra-Neamț și Bicaz, exclusiv în on-line! Barurile, restaurantele, cafenelele – închise!

Școli închise pe bandă rulantă în Neamț

Dan Manoliu şi Bogdan Tohăneanu deschid listele PRO România – filiala Neamţ la parlamentare

Deputatul Iulian Bulai (USRPLUS Neamț): ”Am depus listele pentru parlamentare cu gândul că nemțenii au înțeles mesajul nostru!”

  • 26 octombrie 2020

ISSN 2457 - 3973

Liviu Pancu (director artistic): ”MedievArtFest Tîrgu Neamț stă față în față cu oricare alte festivaluri de gen”

Orașul Tîrgu Neamț devine de joi și până duminică principalul punct de atracție din România. În perioada 29 iunie – 2 iulie vor avea loc două evenimente care deja au devenit tradiție și care reunesc turiști atât din țară cât și din străinătate: Zilele Cetății Tîrgu Neamț (ediția a XVII-a) și MedievArtFest (ediția a III-a).

Directorul celor două evenimente este primarul orașului Tîrgu Neamț, Daniel Harpa, care a reușit și de această dată să adune alături de el o echipă de profesioniști.

”Județul Neamț și orașul Tîrgu Neamț sunt în sărbătoare. Mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în desfășurarea acestor evenimente”, a spus edilul.

La conferința de presă în care au fost prezentate cele două evenimente a fost prezent și actorul și regizorul Liviu Pancu, directorul artistic al MedievArtFest. Fin cunoscător al manifestărilor de acest tip, acesta a declarat că ceea ce se întâmplă la Tîrgu Neamț ”stă față în față cu orice alte festivaluri de gen”.

”Pentru mine ca artist și regizor sunt obligat să mă raportez la adevărurile specificului zonei și în profilul turistului care vine la o astfel de manifestare. Tîrgu Neamț face festivalul pentru comunitate dar trebuie să îl gândească pentru zonă. Este un festival care stă față în față cu orice alt festival. Reconstrucția istorică este foarte plastică și atrăgătoare pentru public dar publicul așteaptă starea de spirit și o raportare la adevăratele valori medievale. Mă întrebam dacă eu aș trăi aici, ce m-ar putea reprezenta? Dacă aș face o ilustrație din timpul lui Ștefan cel Mare și Sfânt nu știu la care din momente m-aș raporta. Și de aceea, ca să pot sta în fața altor evenimente îmi rămâne mecanismul MedievArtFest, care, din fericire, este un festival itinerant. Principiul de funcționare nu este a înșirui formațiile și evenimentele ci de a îmbrăca totul cu o temă. Tema este ”Pelerinul cronicar” și se încearcă dilatarea unor evenimente medievale într-un spirit contemporan. Acum, oricine are o cetate, un castel, face un festival medival, s-a intrat într-o rutină. Din fericire ne putem lăuda cu un festival care nu seamănă cu altul pentru că are un principiu de funcționare și de îndepărtează de șabloane”, a declarat Liviu Pancu.

Între susținătorii acestor evenimente sunt și Consiliul Județean Neamț, Centrul pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare”, Complexul Muzeal Județean Neamț și Casa de Cultură Tîrgu Neamț.

Consiliul Județean Neamț susține asemenea evenimente care evocă trecutul glorios al celor care s-au jertfit în acest spațiu. Avem prilejul ca prin aceste manifestări să aducem la nivelul conștiinței neamului nostru, faptele de glorie ale înaintașilor. Este parte care ține de conștientizare istoriei noastre. Trebuie să adăugăm și o sărbătoare, o serbare populară a ceea ce se întâmplă astăzi în acest târg. Trebuie să aducem și bucuria prezentului. Felicit organizatorii și urez succes celor două evenimente”, a declarat Ion Asaftei, vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț.

”Aceste două sărbători au menirea să promoveze emblema orașului Tîrgu Neamț. Mulțumim tuturor partenerilor noștri alături de care am încercat să facem din aceste zile un moment cu totul special care să adune cât mai mulți nemțeni dar și turiști din alte regiuni și din străinătate”, a declarat Carmen Nastasă, directorul Centrului pentru Cultură și Arte ”Carmen Saeculare” Neamț.

Vă prezentăm câteva fotografii de la momentul inaugural al ediției din 2016 care sperăm noi să vă convingă să fiți printre participanții la evenimentele care încep joi, 29 iunie 2017!

PROGRAMUL MANIFESTĂRILOR

Articolul anterior

Urmărire ca-n filme la Gârcina! Doi tineri au fugit de polițiști cu o mașină și s-au răsturnat! Oamenii legii au găsit în mașină droguri!

Articolul următor

Un TIR cu 40 de metri cubi de lemne fără acte a fost confiscat de polițiștii din Piatra-Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *