ISSN 2457 - 3973

Luigi Bodo – propunerea lui Mugur Cozmanciuc pentru președinția CA-ului de la Spitalul Județean Neamț

Unul dintre cele mai respectate nume din mediul de afaceri al județului Neamț, al României și Italiei- Luigi Bodo – este propunerea președintelui PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, pentru președinția Consiliului de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț.

Cozmanciuc i-a făcut această propunere președintelui CJ Neamț, Ionel Arsene, în pixul căruia stau numirile membrilor Consiliului de Administrație.

Speranța președintelui PNL Neamț este că Arsene va înțelege că în Consiliul de Administrație al spitalului trebuie să fie oameni competenți și interesați de soarta unității sanitare, și nu cei cu interese proprii sau de grup.

Luigi Bodo este președintele Consiliului de Administrație al SC RIFIL S.A., prima firmă cu capital mixt româno-italian din România. Este o firmă care s-a încăpățânt să facă performanță deși valul privatizărilor ”strategice” ale PSD era total potrivnic.

Este doar unul dintre motivele pentru care Mugur Cozmanciuc a propus ca Luigi Bodo să fie numit în locul lui Dan Vasile Constantin (fostul șef al UTC Neamț plantat strategic prin diverse comisii, consilii și comitete).

Alături de Luigi Bodo, președintele PNL Neamț i-a propus lui Ionel Arsene să numească și alte nume care au făcut performanță în medicina nemțeană sau în mediul de afaceri: Ionel Cătălin Herghelegiu – medic epidemiolog din Târgu Neamț, Cătălin Roca – administrator al grupului de firme RoCom Central Piatra-Neamț sau Șerban Strătilă – președintele CA al clusterului Astrico de la Săvinești.

Toți acești oameni de afaceri (cu excepție medicului epidemiolog Herghelegiu, a cărui prezența în CA-ul spitalului este vitală în actualele condiții pandemice) au sprijnit de-a lungul timpului Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț.

De aceea, Mugur Cozmanciuc îi cere lui Ionel Arsene să facă aceste propuneri, ”dacă are curaj”.

”DACĂ AVEȚI CURAJ vă propun să faceți următoarele schimbări în componența Consiliului de Administrație al Spitalului Județean Neamț.

Astfel:

A) În locul domnului Constantin Dan Vasile vă recomand să îl numiți pe domnul Luigi Bodo, Președintele Consiliului Administratie la S.C. RIFIL S.A, o persoană respectată căruia aș dori să îi urez și pe această cale ”La mulți ani”, ziua domniei sale de naștere fiind ieri. Ați face o surpriză plăcută atât domniei sale cât și locuitorilor din județul Neamț.

B) În locul doamnei Acsinte Ana – vă recomand să îl numiți pe domnul Ionel Cătălin Herghelegiu, medic epidemiolog, o persoană respectată în comunitatea Târgu Neamț și cel care a făcut procedurile pentru funcționarea Spitalului din Târgu Neamț. Sau vă puteți gândi la alți doctori, care am observat, că sunt apreciați și care își respectă jurământul făcut.

C) În locul doamnei Vasiliu Veronica vă propun să alegeți un manager din mediul privat. Tot așa îmi permit să vă recomand două nume: Șerban Strătilă sau Cătălin Roca.

Nu am discutat cu nicio persoană dintre cele menționate, dar știu că sunt respectate și au experiență managerială, care ar putea aduce plus valoare la Spitalul Județean Neamț. Și, totodată, am încredere că ar milita pentru transparență și pentru utilizarea corectă a resurselor financiare pe care le administrează. Am o singură întrebare: Aveți curaj să luați o astfel de decizie?”, i-a cerut Mugur Cozmanciuc președintelui CJ Neamț.

Liderul PNL Neamț i-a solicitat public, lui Ionel Arsene, să renunțe la limbajul trivial, insulte și amenințări, și a precizat că îi va răspunde oricând la telefon. Cozmanciuc a făcut astfel trimitere la episodul cu Ana Birchall care a povestit pe facebook că a fost sunată, amenințată și intimidată de Ionel Arsene pentru că ar fi cerut anchetarea contractelor de lucrări de la CJ Neamț.

”Laboratorul Spitalului Județean de Urgență Neamț a primit acreditarea, de la Ministerul Sănătății, pentru efectuarea testelor COVID – 19. Totodată, ministerul a prevăzut și fila de buget pentru decontarea acestor analize astfel că începând de marți, 28 aprilie 2020, testările și analiza acestora se fac și la spitalul din Piatra-Neamț. Regret însă că nemțenii au trebuit să asiste la un LIMBAJ TRIVIAL pus în scenă de Președintele Consiliului Județean Neamț. Prin derapajele verbale pe care le-a avut în spațiul public dând dovadă de lipsă de respect față de cetățeni. Din păcate, la capitolul realizări pentru nemțeni și Neamț Președintele Consiliului Județean nu are nimic concret să prezinte. Poate de aici, din lipsă reală de proiecte, alege să frapeze prin limbaj defăimător, prin amenințări și comportament de cea mai joasă speță. Domnule președinte al Consiliului Județean Neamț dacă doriți cu adevărat să faceți ceva pentru nemțeni poate ați analiza cu atenție incompetenții care fac parte din Consiliul de Administrație al Spitalului Județean Neamț și veți propune să se facă acele schimbări necesare pentru a asigura condiții bune pentru a-i îngriji pe cei care au nevoie. (…) Dacă vă doriți ca Spitalul Județean să se dezvolte, SUNT CONVINS CĂ NU O SĂ VĂ ENERVAȚI CĂ VĂ FAC O PROPUNERE PUBLICĂ. Așa că RELAXAT O SĂ DOVEDIȚI CĂ AVEȚI ÎNȚELEPCIUNE ȘI O SĂ AVEȚI DESCHIDERE PENTRU A ÎMBUNĂTĂȚI ACTIVITATEA MANAGERIALĂ A SPITALULUI JUDEȚEAN. Sunt convins că nu o să le sunați pentru a le vorbi urât, pe niciuna din persoanele pe care le-am menționat. Pe mine, DACĂ, o să mă sunați o să vă răspund și nu o să scriu pe Facebook, subiectul discuțiilor, precum ați mai pățit cu alte persoane, unii chiar foști colegi de partid”, i-a transmis Mugur Cozmanciuc.

Rămâne de văzut dacă a fost înțeles mesajul că Spitalul Județean de Urgență Piatra-Neamț nu este o feudă iar cei care fac parte din Consiliul de Administrație trebuie să fie oameni dedicați cauzei generale și nu unei cauze personale.

Abia atunci vom putea vorbi de un act medical sprijinit financiar așa cum trebuie: cu fonduri cheltuite eficient pe medicamente și materiale sanitare și nu pierdute în caracatița achizițiilor, cu lucrări corecte, legale și făcute transparent, de hrană suficientă pentru pacienți, de angajări pe bază de competențe profesionale!

Vom reveni!

Articolul anterior

Sprijin pentru maicile de la Mănăstirea Agapia după incendiul de marți

Articolul următor

Încet dar sigur, județul Neamț se apropie de 500 cazuri de Covid! Nemțenii se relaxează prea repede!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *