NewsAllert :

Primele informații despre pompierii ISU Neamț detașați la misiunile de stingere a incendiilor din Franța

Vestigii arheologice vechi de 7.000 de ani, descoperite în apropiere de Târgu-Neamț

Vineri – 12 august, Folk pe Biciclete la Piatra-Neamţ! Bicicleală şi concert în aer liber cu intrare gratuită!

43 de milioane de lei alocați de Guvernul Nicolae Ciucă pentru municipiul Piatra-Neamț

Incendiu violent la o societate din Dumbrava Roşie! Pompierii au intervenit 5 ore!

Ionel Arsene (preşedinte CJ Neamţ): „1,4 miliarde lei daţi de Guvernul PSD pentru fiecare comună şi oraş din Neamţ!”

Zece pompieri nemţeni au plecat într-o misiune în Franţa pentru stingerea incendiilor de pădure

Carambol cu 3 maşini pe podul de la Horia, unde sunt lucrări. O femeie a fost rănită.

Au tâlhărit un bărbat din Piatra-Neamț pe care l-au „ajutat” după ce s-a autoaccidentat

Bărbat în comă după ce i-a căzut un bolovan în cap în Cheile Bicazului (FOTO/VIDEO)

FOTO/VIDEO Accident cu 5 maşini în judeţul Neamţ provocat de un tânăr din Piatra Şoimului

Deputatul Leoreanu, revoltat de situația de la Luțca cere nemțenilor să semneze petiția pentru podul refuzat de CJ Neamț

Propunerile privind noile Legi ale Educaţiei vor fi dezbătute la Piatra-Neamţ cu reprezentanţii ministerului

DSP Neamţ: Incidenţa COVID în judeţ a ajuns la 2,41 la mie! În 18 localităţi a depăşit 3 la mie!

Bătrân de 82 ani, spulberat pe o trecere de pietoni din Piatra-Neamţ de un şofer de 24 ani

  • 14 august 2022

ISSN 2457 - 3973

Lumea voluntariatului rotaractian își deschide porțile!

 

Comuniat de presa

Se împlinesc 5 ani de când voluntariatul rotaractian desfășoară activități în cadrul clubului Rotaract Piatra-Neamț! Cu această ocazie, membrii asociației își deschid porțile și vor susține o ședință festivă în care participanți au oportunitatea de a afla ce înseamnă voluntariatul în Rotaract, vor discuta despre proiectele desfășurate și obstacolele apărute, dar mai ales despre realizările și implinirile ce vin odată cu apartenența la o comunitate internațională. Evenimentul va avea loc pe 19 Iunie la Central Plaza Hotel, începand cu ora 16:00 în salonul Milenium, unde vor fi de asemenea prezenți membri ai clubului Rotary Piatra-Neamț, Interact Piatra-Neamț cât și ai cluburilor Rotaract din orașele învecinate.

Cluburile Rotaract sunt organizații non-guvernamentale, sub deviza Rotary International, formate din tineri profesioniști cu vârste curpinse între 18 și 30 de ani interesați în dezvoltare personală și voluntariat. Sub motto-ul “Service above self!” („Servește mai presus de sine”) rotaractienii își unesc cunoștiințele și deprinderile în activități și proiecte auto-finanțate cu scopul de a contribui și a aduce valoare comunități din care fac parte. La momentul actual există 58 de cluburi Rotaract în România ce unesc peste 1000 de tineri din toate regiunile țării, iar împreuna cu Republica Moldova formează Districtul Rotaract 2241.

În 5 ani de activitate clubul din Piatra-Neamț și-a câștigat prezența prin proiecte emblemă ca “Balul de Caritate Marile Speranțe” – un eveniment organizat an de an în luna Decembrie prin care rotaratienii susțin o cauză la alegere, așa cum a fost strângerea de fonduri pentru Palatul Copiilor Piatra-Neamț din ediția anului trecut. “Astăzi tu daruiești” este un alt proiect de succes, organizat în cele două mari sărbători ale anului, unde membri clubului întreprind acțiuni de strângere donații alimentare pe care ulterior le distribuie către persoanele care au cea mai mare nevoie. De menționat este și proiectul “Concurs și Expoziție de Fotografie” în care rotaractienii oferă pasionaților de fotografie și artă oportunitatea de a-și prezenta cadrele realizate cu orașul Piatra-Neamț, iar cele mai apreciate cadre ajungând să fie expuse și premiate la Galeria Era în Central Plaza.

Toate proiectele și activitățile întreprinse de către rotaractieni au la bază aceeleași valori, dorința pentru dezvoltare personală, dorința de a lua acțiune și a ajuta și dorința de a fi implicați într-o comunitate care precede granițele tradiționale. Aceste valori unesc rotaractienii din întreaga lume indiferent de cultură și formează o comunitate internațională de prieteni.

Vă așteptăm cu mare drag la Rotaract Porțile Deschise pe 19 iunie începând cu ora 16:00 la Hotel Central Plaza, Salonul Milenium, pentru a trăi experiența Rotaract și a sărbători cei 5 ani de existență în Piatra-Neamț.

Articolul anterior

Bazarul din Piatra Neamț, motorul economic al orașului….

Articolul următor

Cod portocaliu de inundații în Neamț

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.