ISSN 2457 - 3973

Luni, a treia strigare la Consiliul Județean și Consiliul Local Piatra Neamț

A treia ședință de constituire a Consiliului Local Piatra Neamț a fost progamată pentru luni, 4 iulie, de la ora 10.00.

În aceeași zi, de la ora 14.00, a fost convocată a treia ședință de constituire a Consiliului Județean Neamț.

Dacă la aceste ședințe consilierii PNL vor lipsi nemotivat, la fel ca la primele două ședințe, se va constata încetarea mandatului înainte de termen și vor fi validați supleanții de pe lista de partid.

Cel mai probabil nu se va întâmpla acest lucru și va exista cvorumul necesar alegerii celor 2 viceprimari de Piatra Neamț și a conducerii Consiliului Județean.

Chiar dacă au apărut unele speculații, liderii coaliției majoritare PSD-UNPR-ALDE-PMP susțin că înțelegerea rămâne valabilă. În aceste condiții, alegerea Luminiței Vîrlan (PSD) și a lui Bogdan Gavrilescu (PMP) ca viceprimari ar trebui să fie o formalitate. La fel și la Consiliul Județean unde Ionel Arsene (PSD) este susținut pentru funcția de președinte iar Ion Asaftei (ALDE) și Laurențiu Dulamă (PMP) sunt propunerile coaliției pentru funcția de vicepreședinte.

Sunt așteptate propuneri pentru funcțiile amintite mai sus și din partea PNL. Pentru funcția de președinte, și-a anunțat intenția de a candida, dinaintea campaniei electorale, președintele filialei PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc.

La cele 2 ședințe, prefectul Niculina Dobrilă l-a desemnat să participe pe subprefectul Gheorghe Neculae. Doar că, între timp, Gheorghe Neculae nu mai este subprefect ca urmare a unui ordin emis de Guvern.

La ședințele precedente a fost prezent directorul Prefecturii, Ilie Petre. La ultima ședință de constituire a CJ Neamț, Ilie Petre vorbea despre posibilitatea ca a treia ședință să aibă loc sâmbătă. Prefectul Niculina Dobrilă a avut altă opinie astfel că ședințele vor avea loc luni. Rămâne de văzut cine va fi numit subprefect și dacă, prima misiune a noului subprefect va fi chiar la cele 2 ședințe de constituire a Consiliului Local Piatra Neamț și la Consiliul Județean Neamț.

Articolul anterior

Ia românească a fost sărbătorită la Bratislava de artistul plastic nemțean Ioan Popei

Articolul următor

Emilia Arcan: ”Rămân alături de femeile din PSD, nu mă duc la Prefectură!”

2 Commentarii

  • vad ca insistati in mentinerea expresiei psd-unpr.cred ca pregatiti si validarea lui florentina moisii si ciprian serban cu toate ca acestia si-au dat demisia din unpr si au renuntat la mandatele de consilieri judeteni.setea de majoritate duce la lucruri trasnite,

    • Insist pentru ca la Piatra Neamt exista un consilier municipal al UNPR!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *