ISSN 2457 - 3973

Luptă în 2 pentru şefia PNL Piatra-Neamţ

Lupta pentru şefia PNL Piatra-Neamţ se dă în (cel puţin) 2.

Primarul Andrei Carabelea şi secretarul de stat din Ministerul Mediului, Vasile Panaite, şi-au anunţat candidatura pentru preşedinţia organizaţiei.

Andrei Carabelea a transmis, printr-o postare pe facebook, că proiectul său politic este pentru “o noua Piatra”. El nu a precizat dacă îl va susţine pe Ludovic Orban sau pe Florin Cîţu pentru preşedinţia PNL.

“Dragi pietreni,
Poate că din exterior se vede că, zilele acestea, PNL suferă. Dincolo de vuietul firesc, această competiție este doar un exercițiu al democrației. Și chiar dacă uneori pare că dezbaterea se concentrează doar pe oameni, va veni ziua în care se va orienta spre idei și proiecte.
La final, când vom trage linie după toate aceste lupte, locale sau naționale, ne vor uni aceleași cauze, valori și principii. Fiecare victorie vine la pachet cu sacrificii. Fiecare bătălie câștigată a lăsat în urmă și pierderi. Unele iremediabile.
Orice luptă are mai mult sens dacă e purtată pentru o cauză. Nu pentru o persoană sau alta. Anul trecut, în toamnă, noi am câștigat alegerile. Nu eu, nu un partid. NOI. Pentru că am avut o cauză comună, în care am crezut și pentru care am luptat: #nouaPiatra.
Trebuie să învățăm din lecțiile trecutului pentru a ne îmbunătăți viitorul. Iar eu vă asigur că nu veți mai vedea primarul plecând cu bagaje și oameni de la PNL la un alt partid, chiar înainte de alegeri. Și nu mai vreau să văd cum proiectele orașului depind de o majoritate la limită formată din trei partide și jumătate. Proiectele mari și îndrăznețe se fac cu două treimi.
Proiectul meu și cauza noastră trebuie să fie un PNL puternic la Piatra Neamț, nu o organizație rănită de orgolii și ambiții personale. Piatra Neamț are nevoie în fruntea PNL de oameni care iubesc orașul lor, de oameni care țin la emblema și la valorile liberale și care nu sunt gata oricând să le trădeze.
Aseară, în fața colegilor din Biroul Politic Local, mi-am anunțat candidatura pentru funcția de președinte al PNL Piatra Neamț. Știu că am sprijinul lor și al colegilor din cartierele orașului. Nu pentru nume. Nu pentru funcție. Ci pentru aceeași cauză care ne unește încă: #nouaPiatra. Și pentru un #PNL care se deschide și mai mult către oameni”, a scris primarul Andrei Carabelea.
Secretarul de stat Vasile Panaite şi-a nuanţat candidatura în sensul că la nivel central îl susţine pe primul-ministru Florin Cîţu să obţină preşedinţia PNL.

“Am fost, sunt și voi fi mereu un om de echipă.

Orice echipă are nevoie de un lider puternic, capabil să facă performanță, să urce ștacheta tot mai sus.
În ceea ce privește Partidul Național Liberal, consider că primul-ministru Florin Cîțu este în acest moment liderul de care are nevoie!
De aceea am hotărât să fac parte din echipa politică a domnului Florin Cîțu și să îl susțin pentru funcția de președinte al PNL!
Totodată, ca parte din această echipă voi candida pentru funcția de președinte al organizației PNL Piatra-Neamț.
Am convingerea că alături de colegii din organizație voi face în primul rând politica cetățeanului din Piatra-Neamț.
Alegerile din PNL trebuie să fie despre cetățean, nu despre funcții. Iar la finalul lor, partidul trebuie să iasă întărit și determinat să facă performanță în administrația locală și centrală. PNL are oameni capabili și determinați să facă acest lucru.
Fac parte din echipa guvernamentală condusă de premierul Florin Cîțu, am convingerea că și politic vom fi în aceiași echipă:
Vasile Panaite – președintele PNL Piatra-Neamț
Florin Cîțu – președintele PNL
Așa să ne ajute Dumnezeu!”, a scris secretarul de stat Vasile Panaite.
Pentru conducerea filialei judeţene şi-a exprimat, deocamdată, intenţia de a candida doar prefectul George Lazăr.
El a precizat că face parte din echipa premierului Florin Cîţu dar pentru şefia organizaţiei municipale îl susţine pe primarul Andrei Carabelea.

Articolul anterior

Poliţiştii rutieri din Neamţ au dat aproape 1.000 amenzi săptămâna trecută

Articolul următor

Accident în Piatra-Neamţ. Două maşini s-au ciocnit pe str. Privighetorii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *